Sygeplejerske: De skulle have en røvfuld

Hun lægger gerne selv knæ til

Optøjer i København efter coronademonstrationer. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

“Jeg væmmes og lægger gerne knæ til røvfulde i hobevis”, lyder det fra Caja Juhl, der arbejder som sygeplejerske på en intensivafdeling, i et indigneret Facebookopslag.

Det gjorde hende voldsomt forarget at se de optøjer i København og Aalborg, der opstod i weekenden, da gruppen “Men in black” demonstrerede mod regeringens coronarestriktioner.

Caja Juhl har siden foråret været fanget i et coronamareridt. Og nu vil hun gerne snart vågne. Men det er der ikke udsigt til, at hverken hun eller hendes patienter, som er syge med corona, gør lige foreløbig.

“De anholdte burde få samfundstjeneste på en intensiv afdeling. Her kan de aflaste sundhedspersonalet, og de kan gøre gavn ved at våge inde hos de patienter, der ligger i respirator, og som er angste for at dø”, skriver Caja Juhl i sit Facebookopslag. Det kan læses i fuld længde i bunden af artiklen.

Politiet trak knipler

Weekendens demonstrationer endte i uro og ballade. “Men in black”-demonstranterne var klædt i sort og bar fakler. De kastede med flasker og kanonslag og brændte romerlys af. Og da politiet valgte at opløse demonstrationen, nægtede demonstranterne at adlyde. Derfor måtte politifolkene ty til at trække knipler og foretage anholdelser, indtil der faldt ro på gemytterne.

Demonstranterne er indædte modstandere af regeringens coronatiltag, som ifølge dem er for vidtgående og ude af proportioner i forhold til sygdommens alvorlighed. Nogle af dem er endda coronafornægtere. De insisterer på, at virussen ikke findes. Og de mener, at regeringen udøver kontrol og begrænser borgernes frihed unødigt.

“Men in black” fornægter virkeligheden

Men Caja Juhl kender virkelighedens barske realiter på sygehusene, for hun står midt i dem på sit arbejde. “Det er en ikke eksisterende verden for fornægterene men virkeligheden for mange”, fastslår intensivsygeplejersken i opslaget.

Caja Juhl oplever de coronaramte patienter på tætteste hold. De er ensomme i “Covidland”, de kan ikke tale, og man kan spore panik i deres øjne, fortæller hun.

Det piner sygeplejersken, at hun ikke kan give patienterne den omsorg, hun er vant til. En overtræksdragt, beskyttelsesbriller, mundmaske og visir skaber distance. Når hun lægger sin hånd på patientens, så er den ikke varm og beroligende. Den er nemlig pakket ind i firelags plastichandsker.

Derfor langer Caja Juhl nu kraftigt ud efter “Men in black”-demonstranterne. Newsbreak.dk har indtil videre forgæves forsøgt at få kontakt til Caja Juhl.

Powered by Labrador CMS