Sygeplejersker slår alarm: Vi laver farlige fejl

Foto: Scanpix (genrefoto)
Udgivet Opdateret

Konstante krav om mere effektivitet presser de ansatte ud i fejl, mener sygeplejersker.

De ansatte på ældremedicinsk afdeling på Svendborg Sygehus har så travlt, at de ofte eller dagligt begår fejl i plejen af de stærkt svækkede ældre patienter.

Det viser en tilsynsrapport fra Arbejdstilsynet om det psykiske arbejdsmiljø på afdelingen, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i.

Som eksempler nævnes fejl i doseringen af medicin, patienter, som ikke får tilstrækkelig med væske, målinger, som ikke bliver foretaget eller medicin, der ikke bliver givet til tiden.

Situationen er dybt bekymrende lyder det samstemmende fra Ældresagen, Danske Patienter og Dansk Sygeplejeråd.

– Men desværre er det langtfra et problem, som isolerer sig til Svendborg, fortæller John Christiansen, formand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark, til Fyens Stiftstidende.

Han får hver måned flere henvendelser fra sygeplejersker, som kan fortælle lignende historier.

Sygeplejersker og patientforeninger peger på, at konstante effektiviseringskrav presser de ansatte ud i fejl.

Ældremedicinsk afdeling har gennem det meste af 2014 kæmpet med høje belægningsprocenter, og danske og internationale undersøgelser har dokumenteret, at en høj belægning øger dødeligheden blandt patienter, fordi personalet har travlt.

Ifølge ledende overlæge på afdelingen i Svendborg, Søren Jakobsen, er afdelingens belægningsprocent støt stigende, og han anerkender personalets frustration.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS