Tæt lokalopgør i Superligaen

Oprykkerne fra Vendsyssel var med hele vejen, men Kasper Risgård sikrede AaB tre point i det nordjyske opgør.

Kasper Risgaard jubler over 1-0-sejren til AaB ude over Vendsyssel FF i Superligaen mandag aften. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Mandag vandt AaB 1-0 over oprykkerne fra Vendsyssel FF, da Kasper Risgård scorede kampens eneste mål i slutningen af opgøret.

Her spillede vendelboerne ellers lige op med de lokale rivaler på et udsolgt stadion i Hjørring.

Tilskuerne fik et meget fysisk opgør med mange dueller og advarsler.

Hjemmeholdet holdt især aalborgenserne i skak gennem et stædigt genpres, der stressede AaB-spillerne. Vendsyssel formåede også at komme frem til flere store chancer gennem kampen.

Det lignede ellers en tidlig føring til gæsterne.

Allerede efter få minutters spil blafrede målnettet nemlig på Vendsyssels banehalvdel.

AaB’s Kasper Kusk slog bolden ind i feltet på et frispark, og herfra headede midterforsvarer Jakob Blåbjerg bolden videre til sin forsvarskollega Jores Okore, der ledte bolden i mål.

Dommer Sandi Putros fløjtede dog for hånd på bolden af AaB’eren, og dermed var stillingen stadig 0-0.

Flere gode chancer

Herefter fik Vendsyssel flere gode chancer.

To gange fandt midtbanespilleren Morten Knudsen vej til Andreas Kaltoft, der både headede hårdt på målmand Jacob Rinne, mens bolden senere endte på overliggeren.

Før pausen fik AaB igen en stor chance, da angriberen Jannik Pohl sparkede over mål på friløber.

Efter en times spil fik hjemmeholdets Lucas Jensen også en friløber, men Jacob Rinne afværgede kantspillerens afslutning.

Med 12 minutter igen var det så AaB, der fik hul på bylden.

Kasper Risgård udplacerede målmand Nicolai Flø med en inderside fra kanten af feltet og gjorde det til 1-0 til AaB.

Sådan endte lokalopgøret også, og dermed løb det mest etablerede af de nordjyske hold med sejren i en tæt kamp.

AaB har vundet tre kampe i Superligaens første fire runder og har ni point, mens Vendsyssel har seks point med to sejre i sæsonstarten.