Tager afsked i aften

Torsdag bliver Lasse Svan hyldet, når han efter mere end 18 år for sidste gang iklæder sig landsholdstrøjen

Udgivet Opdateret

Når Lasse Svan torsdag træder ind i Royal Arena, er han splittet

Han er ikke meget for at være hovedperson.

Men det er han.

Så han vil prøve at nyde pladsen i rampelyset, selv om det ikke falder ham naturligt.

Takker af

Mere end 18 år efter debuten i rødt og hvidt takker den 38-årige højrefløj af, når Polen svinger forbi Amager til det, der er udråbt som Svans afskedskamp.

Før det store farvel har han taget pressen i audiens og forsøger at få hovedet omkring, at flere tusinde fans kommer for at hylde ham.

- Jeg har svært ved at være ham, der er i fokus. Der er mange andre, der fortjener at være i fokus. Mange af mine holdkammerater - både før og nu - har en kæmpe andel i, at det er gået så godt.

- Men samtidig glæder jeg mig utrolig meget og håber, jeg kan nyde det og suge indtrykkene til mig. Jeg prøver egentlig bare at være i det. Det er kæmpestort, siger Svan.

245 landskampe

I årenes løb er det blevet til 245 landskampe, en EM-guldmedalje, to VM-guldmedaljer, en OL-guldmedalje og flere sølv- og bronzemedaljer.

Præstationerne vil han gerne huskes for, når han fredag ikke længere er landsholdsspiller.

Men for Svan er der andre ting, der vejer lige så tungt.

- Jeg vil gerne huskes for altid at have været der for holdet og altid have gjort mit til, at tingene fungerer. Det har betydet meget for mig at bidrage uden for banen.

- Men jeg vil selvfølgelig også gerne huskes for præstationerne. Jeg har nok ikke været udtaget i så mange år, fordi jeg har været en god kammerat, siger Svan med et skævt smil på læben.

Det udsagn vil landsholdsanfører Niklas Landin godt erklære sig enig i.

- Lasse har været en utrolig god mand for det her landshold både på og uden for banen. Jeg kan kun unde ham, at han får den afskedskamp, siger Landin.

Stjernemålmanden udtaler kækt, at han er i tvivl om, hvorvidt han vitterligt er mødt ind til Lasse Svans store farvel.

- Jeg er spændt på, hvordan ugen bliver. Om Lasse bare bestemmer det hele. Der var ikke kage til frokost, og det har næppe noget med Lasse at gøre, for han er altid hurtig til at nappe et stykke kage.

- Så jeg skal lige finde ud af, om det virkelig er Lasses sidste uge, siger Landin med et grin.

Flere tusinde fans møder torsdag op for at hylde Lasse Svan i landsholdskæmpens sidste optræden i rødt og hvidt. (Arkivfoto).
Flere tusinde fans møder torsdag op for at hylde Lasse Svan i landsholdskæmpens sidste optræden i rødt og hvidt. (Arkivfoto).

Den sidste dans

Det slår Lasse Svan dog fast med syvtommersøm.

Det er den sidste dans. Selv om man selvfølgelig altid kan skifte mening, som han siger.

- Bare spørg Kasper Søndergaard, lyder det med et grin fra Svan, der henviser til, at hans tidligere landsholdskammerat i 2016 gjorde comeback kort efter definitivt at have erklæret sig landsholdspensionist.

Han lægger ansigtet i alvorligere folder igen og sætter ord på tankerne om, at det efter denne sæson er endegyldigt slut med håndbold på topplan.

- Jeg er fuldstændig afklaret. Jeg har det utrolig godt med det og har nydt at spille sæsonen.

- Samtidig glæder jeg mig mere og mere til det, der kommer bagefter. Det er en dejlig fornemmelse, når jeg nu rent faktisk har truffet beslutningen.

Et årelangt makkerskab

Torsdagens farvel markerer samtidig afslutningen på et årelangt makkerskab på landsholdets højre fløj.

Godt nok har Hans Lindberg på det seneste måttet vige pladsen for Johan Hansen ved flere lejligheder, men torsdag er han med til at hylde Svan.

- Det er dejligt, at Hans er her. Der er ingen tvivl om, at når vi taler om min landsholdskarriere, så hører Hans til, siger Lasse Svan.

Når landskamp nummer 246 torsdag aften er slut, kan Lasse Svan med god samvittighed se til, når holdkammeraterne lørdag møder Sverige i Malmø.

Derefter har landstræner Nikolaj Jacobsen sørget for, at spillerne får lov at feste og hylde deres holdkammerat, og det stiller Landin gladeligt op til.

- Især fordi, at det er Lasse.

Powered by Labrador CMS