Tankstation forbyttede diesel og benzin – det kan blive dyrt

Det sker ikke så tit. Men når det gør, kan det berøre en masse bilister.

En tankstation har ved en fejl fået fyldt benzin i dieselstanderen. Har du haft problemer med din bil for nylig, er det måske svaret. KLIK og se hvilken tank. Foto: Colourbox.
En tankstation har ved en fejl fået fyldt benzin i dieselstanderen. Har du haft problemer med din bil for nylig, er det måske svaret. KLIK og se hvilken tank. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Har du haft problemer med din bil den seneste uge? Og har du tanket på en helt specifik tankstation?

Så er der måske en rigtig god grund: Ved en fejl har der været blyfri benzin i dieselstanderen.

Det skriver TV2.

Det er OK-tankstationen på Frederikshavnsvej 31 i Hjørring, der ved en fejl har fået hældt benzin blyfri 95 ned i diesel-tanken.

Uheldet skete mandag 15. januar, men der skulle gå seks dage, før fejlen blev opdaget. Umiddelbart efter valgte OK-tankstationen helt at lukke, indtil fejlen er udbedret.

Har du fået forkert brændstof på din bil, er der dog både håb og hjælp at hente, oplyser pressechef Rasmus Boserup til Newsbreak.dk.

Det kan du læse mere om længere nede i artiklen.

Meget dyr fejl

Det er ikke kun benzinselskaber, der kan lave fejlen med at bytte om på benzin og diesel.

I 2016 måtte der kaldes assistance til over 4000 danske bilister, der havde lavet netop den fejl.

Hos SOS Dansk Autohjælps afdeling i Vendsyssel rykker de ud til fejltankninger næsten en gang om ugen. Og ifølge indehaver Morten Pedersen kan de mange fejltankninger meget vel skyldes rutinetænkning.

– Jeg tror, det har noget at gøre med, at man i mange husstande nu om dage har to biler, hvor den ene er på diesel og den anden på benzin. Så låner man lige manden eller konens bil, og så gør man, hvad man plejer. Man kører hen til den samme tank, holder ved den samme stander, og så går det typisk galt der, siger han.

Dyr fejl

Sådan en fejl kan vise sig at blive rigtig dyr – helt op mod 40.000 kroner.

Er fejlen sket er der kun et at gøre: Ring til autohjælpen og få bilen bugseret til et værksted.

Og nej, forsikringen dækker ikke, hvis man fylder forkert brændstof på sin bil.

Du kan læse meget mere om det i artiklen: Flere danskere begår dyr fejl i trafikken.

Kunder kontaktede OK

Det var to kunder, der – uafhængigt af hinanden – kontaktede OK. Begge havde været på værksted med bilerne, og det var her, fejlen blev opdaget.

– Vi fandt ud af, at en chauffør var kommet til at fylde benzin på dieseltanken.  Vi var hurtigt ude og ringe til de berørte kunder, vi kunne spore og har telefonnummer på, siger Rasmus Boserup, pressechef i OK, til Newsbreak.dk, der også understreger, at det heldigvis sker sjældent.

OK betaler regningen

Rasmus Boserup oplyser, at der var været 445 tankninger fra den berørte stander. Og hvis du har tanket fra omtalte tank og pludselig oplever problemer med din motor, er opfordringen fra OK at kontakte selskabet.

– Vi påtager os værkstedsregningen, såfremt problemet kan relateres til produktmixet, siger Rasmus Boserup.

Du kan kontakte OK på telefon 89 32 22 32.

Powered by Labrador CMS