TDC-ejere bad Luxembourg om hjælp til at slippe for dansk skat

TDC. Foto: JENS DIGE/POLFOTO
Udgivet Opdateret

Hemmelige skattedokumenter fra revisionsfirmaet PwC viser, at det mest tydelige eksempel på, at Luxembourg hjælper multinationale selskaber med at omgå skattereglerne i andre EU-lande, er dansk. Det skriver Politiken.

I 2008 risikerede ejerne af TDC at skulle betale mere i skat i Danmark, fordi Folketinget havde ændret reglerne. Derfor gik selskabet til skattemyndighederne i Luxembourg og bad om hjælp, skriver avisen.

Ifølge de lækkede dokumenter skrev TDC til skattevæsnet i Luxembourg, at Skat i Danmark satte spørgsmålstegn ved selskabets rentefradrag. TDC risikerede derfor, at der ville blive tilbageholdt skat af selskabets rentebetalinger.

Dokumenterne indeholder også en beskrivelse af, hvordan TDC-ejernes skatterådgivere fra revisionsfirmaet PwC forestillede sig, at TDC kunne håndtere de danske regler. Det fremgår af de hemmelige skattedokumenter, som avisen er i besiddelse af.

Ifølge Politiken vil ingen af de ansvarlige bag manøvrerne udtale sig om de systematiske bestræbelser på at sende Danmarks største teleselskabs værdier og overskud væk fra høj skat i Danmark til næsten ingen skat i selskabet i Luxembourg.

»Alt det her vidste jeg intet om,« siger tidligere finansminister Henning Dyremose, der var administrerende direktør og senere bestyrelsesformand i TDC i første periode af kapitalfondenes ejerperiode.

Ifølge Politiken vil ingen af de fem kapitalfondes daværende medlemmer af TDCs bestyrelse svare på spørgsmål om skattemanøvren i Luxembourg eller begrunde, hvorfor de ikke vil tale om emnet.

Powered by Labrador CMS