Teenager barberer hår af for kræftbekæmpelse: Nu vil skolen ikke undervise ham

Ifølge skolen er hans hår for kort til at være passende og derfor er han blevet smidt ud af undervisningen.

Han gjorde en god gerning og blev smidt ud af klassen for det.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En britisk teenager, der har barberet sit hår af for at indsamle tusindvis af kroner til bekæmpelse af kræft, er blevet nægtet undervisning, fordi hans hår er for kort. Det skriver The Telegraph.

15-årige Taylor Jones barberede sit hår af, for at det kunne bruges som paryk til folk, der mister håret under kemoterapi. Derudover indsamlede han 7.500 kroner til forskning i kræft. Men da han kom tilbage til gymnasiet efter påskeferien, blev han beordret i isolation, fordi han havde for kort hår. Skolen vil ikke undervise ham, indtil hans hår gror ud igen.

Nåede ikke engang ind i klassen

Ligeså snart Taylor kom tilbage til skolen efter ferien, blev han sat i et lokale for sig selv. Han fik at vide, at han var tvunget til at bruge pauser, frokost og timer der, indtil hans hår groede ud til en passende længde. Den 15-årige skal til eksaminer om mindre end en måned, men det er skolen ligeglad med.

– Vi troede ikke, skolen ville have noget imod, at han klippede sit hår, da det var for en god sags tjeneste. Det var åbenbart ikke nok, at han samlede 7.500 kroner ind. For inden han overhovedet kom ind i klassen, havde de sat ham i isolation og meddelt ham, han ikke kan komme tilbage til de almindelige timer, indtil hans hår er groet ud, skriver en ven på Facebook og fortsætter:

– Det er ikke kun skidt, fordi han gjorde det for at bekæmpe kræft, men også fordi han snart skal til eksamen. Skolen tvinger ham til at misse vigtige timer, der kunne hjælpe ham med at få et godt resultat. Det er ikke lige det, man forventer fra et sted, der burde forberede børn på fremtiden.

“I skulle skamme jer”

Facebook-opslaget fra vennen blev lagt op i en lokal facebookgruppe. Det gav rasende reaktioner, hvor mange brugere skældte ud på skolens håndtering af sagen. Og konflikten med skolen har bare gjort, at endnu flere mennesker har doneret penge til Taylors indsamling. I skrivende stund har teenageren indsamlet næsten 30.000 kroner.

– Jeg er helt forfærdet over at læse det her! I skulle skamme jer… Jeg går ud fra, at I så også ville sætte en elev, der havde været igennem kemo i isolation for ikke at have hår! Skamfuldt, skrev en bruger på Facebook.

– Det er virkelig skamfuldt. I skulle have gjort den unge mands præstation til et eksempel for andre, skrev en anden.

Får eneundervisning

Også teenagerens far, Nick Jones, er vred. Han beskylder skolen for at opføre sig som et “diktatur”.

– Jeg er meget vred over det. Han er næsten 16, så at prøve at diktere hvilken længde hans hår skal være er en smule latterligt. De siger faktisk, at det ikke er acceptabelt at være skaldet, siger faren og fortsætter:

– Jeg har talt med rektoren, der siger, at de prøve at lære børn, at der er regler, der skal følges. Det lyder som diktatur i mine ører. Det hjælper ikke nogen.

Skolen har meddelt, at Taylor skulle have eneundervisning i fire dage. Til den tid er hans hår groet ud til en passende længde igen, og han kan komme tilbage til de almindelige timer.

– Skolen respekterer Taylors imponerende indsamling til kræftbekæmpelse, men desværre var det ikke aftalt med skolen. Den organisation, der står bag Taylors frisure understreger, at deltagere i velgørenhedsprogrammet er nødt til at søge tilladelse fra skolen, siger rektoren for skolen.

Klik her for at se billeder af  teenageren før og efter, han klippede håret af til et godt formål.

Powered by Labrador CMS