Tegnere giver DR Muhammed-forbud

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Bladtegnere vil ikke give Danmarks Radio lov til at vise Muhammed-tegninger

Danmarks Radio må ikke længere bruge de verdenskendte Muhammed-tegninger i hverken nye programmer eller genudsendelser.

Danske Bladtegneres formand, Lars Refn, fortæller til BT, at DR i kraft af en aftale fra 2009 med CopyDan kunne bruge billederne uden først at spørge om lov. Men nu er tegnerne utilfredse med den løsning, og DR skal derfor nu spørge om lov til at bruge tegningerne.

Formanden lægger ikke skjul på, at det er DRs egen skyld, at der nu bliver ændret på den seks år gamle aftale.

»Vi er blevet opmærksomme på, at den debat, DR selv startede ved at lade Adam Holm sidde og fægte med en bog med Muhammedtegningerne i, var der noget kontroversielt i. Derfor har vi, fordi vi har fået muligheden for det, sagt til DR, at hvis de vil bringe en af tegningerne, skal de spørge den enkelte tegner i det enkelte tilfælde. Og det stiller DR i samme situation som for eksempel BT,« forklarer Lars Refn til bt.dk.

Det er ikke kun det kontroversielle interview mellem DRs tv-vært Adam Holm og kulturredaktør Flemming Rose fra Jyllands-Posten, der oprindeligt bragte tegningerne for tiår siden, der har gjort bladtegnerne mere bevågne.

Det er også terrorbegivenhederne i Paris og herhjemme i vinter, som har fået bladtegnerne til at råbe vagt i gevær.

»Det er klart, at de frygtelige begivenheder i Paris og på Østerbro har skabt mere øget opmærksomhed omkring tingene. Det er ingen hemmelighed,« siger Lars Refn.

DR har selv været restriktive omkring brugen af tegningerne og har indtil nu haft retningslinjer, der blandt andet slår fast, at tegningerne kun må vises i ekstraordinær relevant redaktionel sammenhæng og skal chefgodkendes, skriver Mediawatch.

Powered by Labrador CMS