Thomas Larsen om Thornings Bilka-besøg: Der mangler politik

Der var for meget af dette i Bilka, mener Thomas Larsen. Foto: Niels Ahlmann Olsen/SCANPIX
Udgivet Opdateret

Ansatte i bistroen, kassedamer og kunder, der ville tage selfies. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) havde tid til alle, da hun mandag fulgte op på sin nytårstale med et besøg i Bilka i Ishøj.

Men det er langt fra nok til at overbevise befolkningen om, at regeringen kan styrke integrationen og skaffe job til de mange indvandrere og efterkommere, der står uden for arbejdsmarkedet. Sådan lyder vurderingen fra Thomas Larsen, politisk kommentator på Berlingske.

»Problemet for statsministeren lige nu er, at rigtig mange efterspørger, hvordan hun vil gøre det. Og det får man altså ikke nogle særlig gode svar på,« siger han.

I nytårstalen nævnte statsministeren, at man kunne forestille sig, at der var opgaver i børnehaverne, der skulle løses – der kunne eksempelvis være at reparere et gyngestativ, der er gået i stykker. Eller man kunne hjælpe med at rense strandene, lød et andet bud fra statsministeren.

Men et egentligt politisk oplæg fra regeringen følger først til februar, og indtil da vil Thornings budskab fra Bilka om, at personer med anden etnisk baggrund end dansk ikke kun skal på sprogforløb, men også tilbydes job, ikke batte det store, vurderer Thomas Larsen:

»I øjeblikket er der en meget stor og meget følelsesladet debat om udlændingepolitik, om asylpolitik og i det hele taget om, hvor stor indvandringen og flygtningetilstrømningen til Danmark skal være. Og den flytter man ikke bare ved et enkelt besøg i Bilka.«

Ifølge Thomas Larsen handler Bilka-besøget om at vende tilbage til pointer fra nytårstalen ved at vise statsministeren som en almindelig dansker med opvækst i Ishøj og tidligere arbejde i Bilka.

»Statsministeren kæmper helt tydeligt for at blive mere folkelig i øjeblikket, og det er selvfølgelig, fordi hun godt ved, at der er mange vælgere, der synes, hun har været meget langt væk fra dem. Og som måske mere har set hende som en teknokrat og en eurokrat, der har været mere optaget af udviklingen i Europa end den hjemme i Danmark.«

Derfor er der ingen tvivl om, at Socialdemokraternes strateger har et stort ønske om at få Thorning mere i øjenhøjde med danskerne, betoner Thomas Larsen.

»Det er derfor, man laver dette besøg i Bilka, og det ligger også i direkte forlængelse af nytårstalen, hvor statsministeren jo også talte om mange af de besøg, hun havde haft ude hos helt almindelige danskere,« siger han.

Powered by Labrador CMS