Tilbage på skærmen

Andrea Elisabeth Rudolph er erklæret kræftfri efter otte måneders behandling

Udgivet Opdateret

Andrea Elisabeth Rudolph vender tilbage til skærmen, når hun den 30. oktober er vært for TV2's indsamlingsshow "Knæk Cancer Live" sammen med kollegerne Natasja Crone og Louise Wolff. Det skriver TV2 i en pressemeddelelse. 

Andrea Elisabeth Rudolph har selv haft kræft tæt inde på livet, da hun i starten af 2021 fik konstateret brystkræft. 

- For mig er det vigtigt at være en del af Knæk Cancer, fordi jeg føler, jeg kan være med til at gøre en forskel. Det er simpelthen så vigtigt, at der fortsat bliver skabt opmærksomhed om sygdommen, så flere kan opdage i tide, at de har fået kræft – hvilket potentielt kan være med til at redde liv, siger Andrea Elisabeth Rudolph i pressemeddelelsen. 

Kræft rammer hver 3. dansker 

Eurowoman talte i sommeren 2021 med Andrea Elisabeth Rudolph om at være ramt af kraft. Hun fortalte, at hun en dag i januar selv kunne mærke en knude på størrelse med en vindrue under sin venstre armhule. 

Hun tog kontakt til sin læge, blev sendt til udredning på Rigshospitalet og fik her konstateret brystkræft. Siden fulgte kemoterapi, og hun fik fjernet brystet. 

- Når du får konstateret kræft, banker døden på. Det betyder ikke, at du skal dø. Men du er lige inde og røre ved spørgsmål som: "Hvor lang tid har jeg tilbage?", fortalte hun i interviewet med Eurowoman.

Andrea Elisabeth Rudolph skrev den 25. september på Instagram, at hun var fri for kræft, efter at alle prøver fra hendes krop viste, at der ingen kræft var et spore. 

- Der bor ikke kræft i min krop længere, jeg er rask. Det er føles fuldstændig surrealistisk og jeg kniber mig selv i armen, skrev hun på Instagram. 

Der er behov for det

Når Andrea Elisabeth Rudolph er vært for et indsamlingsshow mod kræft, er det blandt andet for at sikre, at der bliver samlet penge ind. For det er der brug for, siger hun til TV2. 

Nu hvor jeg selv har stået midt i et sygdomsforløb, har jeg mærket på egen krop, at det betyder alverden, at der bliver gjort en kæmpe indsats for at blive endnu klogere på kræft, så man kan skabe bedre behandling og støtte. Den slags er desværre ikke gratis, så det er vigtigt, at vi får samlet en masse penge ind, siger Andrea Elisabeth Rudolph. 

Symptomer du skal være opmærksom på

Der findes mange former for kræft og derfor er det ikke muligt at angive nogle helt eksakte symptomer, der dækker alle kræftformer bredt.

Vil du vide mere om symptomerne for de forskellige kræftformer, så gå ind under dem her:Forskellige former for kræft du skal være opmærksom på

Der findes mange former for kræft og derfor er det ikke muligt at angive nogle helt eksakte symptomer, der dækker alle kræftformer bredt.

Vil du vide mere om symptomerne for de forskellige kræftformer, så gå ind under dem her:

Analkræft (endetarmsåbningen)

Binyrebarkkræft

Binyremarvkræft

Blærekræft

Brystkræft

Brystkræft hos mænd

Bugspytkirtelkræft

Endetarmskræft

Galdeblære- og galdegangskræft

Hjernetumorer

Hudkræft

Knoglemarvskræft (myelomatose)

Leukæmi (blodkræft)

Leverkræft

Livmoderhalskræft

Livmoderkræft

Lungehindekræft (mesoteliom)

Lungekræft

Modermærkekræft

Næse- og bihulekræft

Nyrekræft

Peniskræft

Prostatakræft – kræft i blærehalskirtlen

Skedekræft

Spiserørskræft

Spytkirtelkræft

Strubekræft

Symptomer på Tarmkræft

Svælgkræft

Testikelkræft

Tyndtarmskræft (kræft i tolvfingertarmen)

Urinrørskræft

Æggestokkræft

Øjenkræft

Screening for kræft

Powered by Labrador CMS