Tiltalt dansker chattede om hacking af CSC

Den 21-årig dansker erkender, at han har drøftet mulighederne for at hacke CSC.Foto: www.colourbox.com/free
Udgivet Opdateret

Ulovlig elektronisk indtrængen hos CSC blev drøftet i en chat, indrømmer 21-årig. Men aldrig udført.

En 21-årig dansker erkender onsdag ved Retten på Frederiksberg, at han i en chat har drøftet mulighederne for at opnå adgang til avancerede dataanlæg – såkaldte mainframes – hos virksomheden CSC.

Han er sammen med det svenske it-geni Gottfrid Svartholm Warg tiltalt for at stå bag omfattende hacking af offentlige registre, som CSC har huset på en mainframe i Valby.

– Jeg havde læst alle steder, at det var umuligt at hacke mainframes, og det ville jeg gerne se, hvis det kunne lade sig gøre, fortæller 21-årige JKT i retten.

Den chatsamtale, som senioranklager Maria Cingari fremlægger i retten, viser, hvordan to personer under navnene Advanced Persistent Terrorist Threat og My Evil Twin taler om en lang række teknikaliteter, som blandt andet handler om at opnå adgang til mainframes.

Ifølge JKT kunne personen bag My Evil Twin, da samtalen fandt sted, ikke vise, hvordan man fik adgang til CSC’s mainframe. Men faktum er, at nogen har formået det senere hen.

Dataanlægget er nemlig i 2012 blevet hacket, og der er stjålet følsomme oplysninger, blandt andet det samlede CPR-register, politiets kriminalregister og det såkaldte SIS-register over internationalt efterlyste personer.

JKT erkender, at han har ført den del af samtalen, som ifølge chatudskriften kan tilskrives navnet Advanced Persistent Terrorist Threat.

– Men der må være nogen, der har ændret navnet. Det var ikke det navn, jeg brugte. Det lyder farligt, fortæller JKT, som mener, at han optrådte under navnet “Joe”.

Han fortæller også, at den person, han chattede med dengang, optrådte under brugernavnet Era og altså ikke My Evil Twin.

Den tiltalte Warg har tidligere i sagen afvist, at han skulle have været den anden part i samtalen, altså My Evil Twin eller Era, om man vil.

Det bekræfter JKT. Han kender Era i den virkelige verden. Han har mødt ham. Dog kender han ikke Era’s rigtige navn. Men der er ikke tale om Warg, bedyrer JKT.

JKT har i retten ikke noget bud på, hvem der kan have fiflet med den fil, hvor chatsamtalen var gemt, og ændret navnene.

JKT nægter sig i sagen skyldig og afviser pure at have noget at gøre med den indtrængen hos CSC, som faktisk fandt sted.

Der ventes at falde dom i den store hackersag den 31. oktober.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS