Tiltalt for drab: Skar halsen over fra det ene øre til det andet

Der er nu rejst tiltale mod en 38-årig mand, der er mistænkt for et grusomt drab i Holstebro.

Udgivet Opdateret

En mor fandt sin 53-årige søn i en blodpøl og med halsen skåret over, da hun natten til den 25. maj 2018 var blevet alarmeret af en ven til den mand, der nu er tiltalt for at stå bag drabet på den 53-årige.

Newsbreak.dk omtalte sagen tilbage i maj, og en nu 38-årig mand, der meldte sig selv til politiet kort tid efter drabet, er nu tiltalt i sagen.

Midt- og Vestjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at manden bliver tiltalt efter straffelovens paragraf 237 – manddrab.

“Manden er tiltalt for manddrab efter straffelovens § 237 ved at have skåret struben over på sin underbo og tildelt ham talrige knivstik og snit mod halsen og kroppen, hvilket medførte, at underboen afgik ved døden,” lyder det i pressemeddelelsen.

Har fortalt politiet, hvad der skete

Da sagen blev kendt tilbage i maj, fortalte den nu tiltalte mand til politiet, hvad der var sket, og hvorfor han overfaldt den 53-årige:

– Han følte, at han blev forfulgt af den nu dræbte. Blandt andet mente han, at den nu dræbte spredte rygter om, at han var pædofil, og at han aflyttede hans lejlighed, fortæller advokaturchef Mette Møller fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Et skænderi førte altså i sidste ende til drabet.

Efter knivstikkeriet forlod han lejligheden og gik op til sig selv, hvor han smed de to knive i køkkenvasken, skrev Dagbladet Holstebro-Struer.

– Men han kom i tvivl, om den 53-årige var død, og så han gik nedenunder igen. Den 53-årige havde stadig puls, så den sigtede snittede halsen over på ham, både pulsåren og luftrøret og gør det ad flere omgange for at sikre sig, at han er død. Mens han gjorde det, tænkte han: Nu er han færdig med at chikanere mig, nu kan jeg forhåbentligt få min nattesøvn igen, fremførte advokaturchef Mette Møller i retten.

Skal indlægges på ubestemt tid

Manden har siden sin anholdelse været varetægtsfænglset i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Og sådan skal det blive ved, hvis det står til Anklagemyndigheden.

“Anklagemyndigheden nedlægger påstand om dom til anbringelse på en psykiatrisk afdeling uden længstetid. Sagen skal behandles ved Retten i Holstebro og er forhåndsberammet til den 31. oktober 2018,” skriver Midt- og Vestjyllands Politi i deres pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS