Tjek om du får 1.000 kroner ekstra i fradrag

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Fradrag for fagforening, a-kasse, fleksydelse og efterløn er fordoblet i år. Nu kan du skrive op til 6.000 kroner i din forskudsberegning.

Medlemmer af fagforeninger og a-kasser samt indbetalere til efterløn eller fleksydelse kan fra i år se frem til at få omkring 1000 kroner ekstra tilbage i skat.

Skattelettelsen er en del af finanslovsaftalen for 2015, som forhøjer fradragsloftet for faglige kontingenter og indbetalinger til tilbagetrækningsordningerne fra 3.000 til 6.000 kroner.

– Hvis du sidste år havde udgifter for 9.000 kroner til fagforening og a-kasse, så kunne du kun trække de 3.000 fra. Nu kan du trække de 6.000 kroner fra. Og da fradraget udgør en tredjedel, får du altså nu 2.000 kroner tilbage i stedet for 1.000 kroner, siger forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea.

Du kan allerede nu rette fradraget

Dine udgifter bliver automatisk påført dit skatteregnskab, når året er omme. Men er du allerede nu sikker på, at dine indbetalinger overstiger de 3.000 kroner i forskudsopgørelsen, så kan du logge ind på TastSelv på Skat.dk og forhøje beløbet i felt 458 eller 429.

Dermed bliver det nye beløb en del af dit månedlige fradrag i stedet for at du først får pengene tilbage i forbindelse med næste årsopgørelse til marts 2016.

– Jeg ved ikke, hvor meget det er gået op for folk endnu. Men det her er den gode nyhed i år, hvor man sparer lidt på skatten. Og det drejer sig om et flertal af skatteyderne, for de fleste mennesker på arbejdsmarkedet er medlem af en a-kasse og eller en faglig forening, siger Ann Lehmann Erichsen.

Hos fagforbundet FOA betaler de 190.000 medlemmer forskellige kontingenter, alt efter hvilken lokalafdeling, de tilhører. Mange af medlemmerne vil på grund af det forhøjede fradragsloft få penge tilbage, fortæller personale- og økonomichef Henning Brok.

– I praksis betyder det, at nogle medlemmer kan udnytte fradraget fuldt ud, mens andre ikke kan. Dem, der kan udnytte det fuldt ud, vil opleve, at deres månedlige rådighedsbeløb stiger med knap 100 kroner. Alt i alt kan man sige, at det er blevet en smule billigere at være medlem af en fagforening, siger han.

Newspaq

Powered by Labrador CMS