Tjek selv: Var din p-afgift faktisk lovlig?

Med indførslen af det nye Parkeringsklagenævnet skal private parkeringsselskaber tilmelde sig nævnet.

En svensk bil fik i januar intet mindre end 18 parkeringsbøder i København. Klik videre og se flere billeder af det vanvittige syn. (Foto: Scanpix)
En svensk bil fik i januar intet mindre end 18 parkeringsbøder i København. Klik videre og se flere billeder af det vanvittige syn. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Med Parkeringsklagenævnet ser der ud til at komme klarere regler i det, der før har virket som en jungle.

Det gør det nemmere, hurtigere og billigere at klage over en p-bøde, du ikke er enig i – og samtidig skal private parkeringsselskaber være tilmeldt, før de lovligt kan udstede afgifterne. Det skriver FDM.

Listen over de tilsluttede p-selskaber kan findes på Parkeringsklagenævnets hjemmeside – den er HER.

Får du en bøde fra et selskab, der ikke har tilmeldt sig nævnet, kan du dog ikke bare krølle den sammen og smide den ud med det samme, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

Men det er meget god idé lige at nævne det over for selskabet, når man klager, siger han:

”Uanset om det enkelte p-selskab er tilmeldt Parkeringsklagenævnet eller ej, skal man selvfølgelig altid overholde de regler, der gælder for den pågældende parkeringsplads. Får man alligevel en afgift, man mener, er forkert, er det stadig vigtigt, at man klager til p-selskabet. Her kan man så gøre opmærksom på, at selskabets afgift ikke er gyldig, da det ikke er tilmeldt klagenævnet,” siger juridisk konsulent i FDM Dennis Lange til FDMs hjemmeside.

Powered by Labrador CMS