To børn har mistet noget helt uerstatteligt

En familie - og især to adoptivbørn - har fået stjålet noget uerstatteligt.

Jeanne Funch Asmussen og familien har en bøn: Skaf børnenes adoptionspapirer tilbage. For tyvene er de intet værd – for familien er de uerstattelige. Foto: Privat.
Udgivet Opdateret

En familie har mistet noget – for den – fuldstændigt uerstatteligt.

Nu udlover den en dusør på 5.000 kroner til den, der kan hjælpe.

I et opslag på Facebook – og i flere Facebook-grupper – fortæller Jeanne Funch Asmussen fra Mårslet om baggrunden.

Familien Asmussen havde mellem lørdag 25. og søndag 26. maj indbrud i familiens hus på Langballevænget i Mårslet.

Her blev der, blandt andet, stjålet i et lille værdiskab. Det er ikke hverken smykker eller kontanter i skabet, der har fået Jeanne Funch Asmussen til tasterne. Til gengæld noget helt andet: “Alle papirer, billeder, dokumenter m.m.fra vores børns adoption, samt billedbøger fra børnehjemmet i Sydafrika, skriver hun.

Hun håber, at opslaget på den måde når ud til rette vedkommende.

“Vi vil forfærdelig gerne have disse papirer igen, og udlover derfor en dusør til den person, som kan skaffe det tilbage til os. Vi er kun interesseret i at få disse papirer tilbage – intet andet.”, skriver hun videre.

Adopterede for 17 år siden

Det er adoptionspapirerne på de to tvillingbørn, som hun og hendes mand adopterede fra Sydafrika for 17 år siden.

– Det børnehjem gjorde meget ud af at beskrive deres liv dernede. Håndlavede bøger med billeder og alt det, man normalt har ens børns første leveår. Hvad de spiser, hvordan de har det, deres første hårlok og personlige hilsener fra personalet. Derudover var der officielle adoptionspapirer fra retten og den danske ambassadør, der også indeholdt information om deres biologiske mor. Blandt andet det eneste billede, der findes af hende, har Jeanne Funch Asmussen fortalt til Lokalavisen Aarhus.

Da Newsbreak.dk søndag aften er i kontakt med Jeanne Funch Asmussen fortæller hun, at papirerne stadig ikke er bragt til veje.

– Min mand mobil blev dog fundet dagen efter, siger hun.

Hvis de to børn på et tidspunkt har lyst til at finde deres biologiske forældre er papirerne yderst vigtige – der var nemlig intet, der dengang blev gemt på computere i Sydafrika.

Ifølge Lokalavisen er tyveriet blev anmeldt – og det er på opfordring fra politiet, at familien har lavet efterlysningen, som forhåbentlig kan bringe papirerne tilbage til de rette ejere.

Powered by Labrador CMS