To fundet døde for foden af fjeld

To tjekkiske klatrere forsvandt ved Trollveggen i Norge, der har en 1100 meter lodret fjeldside.

Hvert år forsøger klatrere at bemægtige sig Troldveggen i Norge ikke langt fra byerne Åndalsnes og Molde. To livløse personer er fundet ved foden af den bratte fjeldvæg. (Arkivfoto) Foto: Lars Laursen/Scanpix
Foto: Lars Laursen/Scanpix

Udgivet Opdateret

To tjekker, som har været savnet ved Trollveggen – et af Norges mest berømte fjelde – er efter alt at dømme faldet og styrtet i døden, oplyser det lokale politi.

Der er lokaliseret to livløse personer ved foden af den bratte fjeldvæg, der ligger ikke langt fra byen Åndalsnes sydøst for Molde.

– Politiet foretager en ny vurdering sammen med Romsdals alpine redningsgruppe, om det er muligt at få dem ud tirsdag, heddet fra politiet hen under aften mandag.

Stedet, hvor de to livløse personer er fundet, er ikke umiddelbart fremkommeligt, lyder det fra politiet ifølge NRK.

Iværksat eftersøgning

De to tjekkiske bjergbestigere blev spottet livløse ved 16-tiden ved Trollveggen, efter at der tidligere mandag var blev igangsat en eftersøgning af dem.

En af de to mænds koner ringede til politiet tidligt mandag morgen og var urolig, fordi hun ikke kunne få kontakt til mændene. Klatrerne skulle have givet lyd fra sig lørdag. De pårørende er blevet varslet om, at man har set to livløse personer ved foden af fjeldet.

Trollveggen rejser sig lodret 1100 meter, og det gør det til en af Europas højeste af slagsen. Det er livsfarligt for ukyndige at nærme sig.

– Stedet er krævende for klatring og usikkert med tanke på stenspring. Vi arbejder med en plan for redningsmandskabets sikkerhed, oplyser politiet.

De to tjekkiske klatrere begyndte ifølge NRK klatreturen på Trollveggen torsdag i sidste uge.

Redningscentralen fik et bekymret opkald fra de pårørende, og der blev herefter indledt en eftersøgning med redningshelikoptere.

Powered by Labrador CMS