To jyske sparekasser på vej mod fusion

Udgivet Opdateret

 

Sparekassen Kronjylland ser ud til snart at fusionere med den lille Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse

Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse bliver snart en del af Sparekassen Kronjylland. Alt tyder i hvert fald på, at den lille lokale Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse, der har fem afdelinger snart fusionerer med Sparekassen Kronjylland, der har 42 afdelinger.

Fusionen kommer efter nogle svære år for Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse. I 2013 var den lille bank meget tæt på at fusionere med Sparekassen Bredebro, men det endte med at gå i vasken. Siden har sparekassen med hovedsæde i Vorbasse tæt på Billund kæmpet for at få et pænt regnskab, og dermed blive en egnet fusionskandidat. Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse og Sparekassen Kronjylland skriver i en fælles pressemeddelelse om fusionen, at det simpelt hen er for svært at drive et så lille pengeinstitut i dag.

Nu er det op til repræsentantskabet i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse at godkende fusionen, men bestyrelsesformand Erik Therkelsen fra Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse tror og håber på, at der er opbakning til aftalen, der samtidig sikrer, at sparekassens garanters garantkapital bliver fri efter en periode, hvor den har været indefrosset.

– Sparekassen Kronjylland er den perfekte partner for os. Den har en god størrelse, den deler vores værdier om den personlige rådgivning og det lokale engagement og samtidig er den meget solid. Derfor er jeg ikke i tvivl om, at en sammenlægning er det rigtige for os og vores kunder, siger bestyrelsesformand Erik Therkelsen.

For Sparekassen Kronjylland er fusionen en del af en strategi om at udvide sit geografiske markedsområde.

– Vi har en strategisk målsætning om at udvide vores markedsområde mod syd, og det får vi mulighed for med en sammenlægning. Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse har nogle gode lokale afdelinger med dygtige og engagerede medarbejdere. Der er en stærk lokal forankring, som vi også har i vores øvrige afdelinger, og den vil vi holde fast i ved eksempelvis at bevare eksisterende sponsorater med videre. Derudover ligger afdelingerne strategisk godt i forhold til Esbjerg, Kolding og Vejle, hvor vi har planer om at åbne afdelinger, når vi finder de rette personer til at stå i spidsen for dem, siger Sparekassen Kronjyllands bestyrelsesformand Jørgen B. Nielsen.

I pressemeddelelsen understreger Sparekassen Kronjylland også, at kunderne i Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse ikke vil komme til at mærke nogen forskel i deres bankforretninger i hverdagen, og at de vil beholde de samme rådgivere og afdelinger.

 

 

 

Powered by Labrador CMS