To mænd fængslet for pengefalsk

Et par falske 500-kronesedler var nok til at fælde to falskmøntnere. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

To mænd er varetægtsfængslet i fire uger. De er mistænkt for at producere falske pengesedler

To mænd på henholdsvis 20 og 25 år blev tirsdag anholdt og varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Glostrup, efter den ene forsøgte at købe lottokuponer for to falske 500 krone-sedler hos en købmand i Glostrup.

I forbindelse med anholdelserne blev der fundet 152.000 kroner i falske 500 og 1000 krone-sedler.

Københavns Vestegnes politi kom på sporet af de to, fordi der var taget overvågnings-billeder af den ene, da han forsøgte at købe lottokuponerne i søndags. I første gang blev han afvist af ekspedienten, som kunne se at seddelen var falsk. Da manden var gået igen, kontaktede forretningen politiet. Den efterfølgende sikring af overvågnings-billederne og efterforskning gjorde at politiet i går kunne skride til anholdelse af de to mænd.

– Det er en alvorlig forbrydelse at producere falske penge og det kan man også se ud af den meget høje strafferamme, der er for at overtræde straffelovens paragraf 166 om pengefalsk. Så jeg er glad for at der er sket fængsling og ikke mindst for den rettidige omhu, som forretningen udviste, ved at kontakte politiet, siger vicepoliti-inspektør Carsten Jansson.

Politiet undersøger nu om de to mænd har forbindelse til andre sager. De erkender kendskab til pengene, men nægter i øvrigt forholdet

Powered by Labrador CMS