To mænd tager bider og tager kvælertag på taxachauffør

Det var et meget voldsomt overfald, som chaufføren blev udsat for.

To mænd blev torsdag dømt for et meget groft overfald på en taxachauffør i december sidste år. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

En taxachauffør blev overfaldet meget voldsomt af to mænd – nu har de fået deres straf.

To mænd på 23 og 25 år blev mandag ved Retten i Helsingør dømt for et groft overfald mod taxachaufføren, som blev bidt i ansigtet og hånden.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted i Helsingør natten til 16. december sidste 2017.

Den ene passager, den 23-årige mand, tog halsgreb på chaufføren, hvorefter de begge faldt til jorden. Da de lå på jorden, bed den 25-årige medpassager taxachaufføren flere gange i ansigtet og hånden, imens den 23-årige stadig holdt taxachaufføren i et halsgreb.

– Vi har at gøre med et særdeles groft overfald, hvor taxachaufføren fik bidt sin næse løs i den ene side, ligesom der blev bidt et stykke af hans tinding. Der har været tale om voldsomme skader, siger anklager Anne-Mette Wedell Seerup, anklagemyndigheden i Nordsjælland.

Flere sigtelser

De to mænd var også tiltalt for tyveri af 2000 kroner fra taxachaufføren samt for at begå hærværk mod taxameteret, som blev ødelagt.

– Jeg er meget tilfreds med længden på straffen, som i mine øjne signalerer, at retten også har vurderet, at der var tale om et groft overfald, som blev begået i forening.

Den 23-årige blev idømt 9 måneders ubetinget fængsel, mens den 25-årige er ved at blive mentalundersøgt, og hans sag vil blive afgjort senere.

De to mænd, som har siddet varetægtsfængslet siden 17. december 2017, havde nægtet sig skyldige under sagen. Den 23-årige tog sig betænkningstid med hensyn til anke, mens den 25-åriges sag altså endnu ikke er endeligt afgjort.

Powered by Labrador CMS