To små børn dør i brandvarme biler – på en uge

Det er ikke for sjov, når politi og andre advarer mod at efterlade børn og hunde i bilen på solskinsdage. I USA har mangel på omtanke netop kostet to små børn livet - på under en uge.

På parkeringspladsen her døde en tre-årig dreng efter at være blevet glemt i en bil – der holdt ude i solen. Foto: Google Streetview
Udgivet Opdateret

Varmen kan være hård, især når man blot er en lille purk. Endnu hårdere kan det være, hvis man sidder fastspændt i en parkeret bil helt alene – uden nogen mulighed for at få luft. Er det bare 30 grader udendøre, kan det snildt blive – og føles som – 80-90 grader i en bil uden åbne vinduer. Det har politiet i Danmark i hvert fald tidligere fortalt.

Netop den grusomme skæbne har ramt to ganske små børn i Amerika. Begge er de døde som følge af netop at vær blevet spærret inde i hver sin brandvarme bil.

Det skriver amerikanske CBS News.

I Dallas, Texas er det senest gået ud over en tre-årig dreng, hvis far pludselig opdagede, at den yngste søn var fraværende under den ugentlige gudstjeneste i den lokale kirke søndag eftermiddag. Pludselig stod faderen til den tre-årige med et ubevægeligt barn i armene inde i kirken igen. Det fortæller en af kirkegængerne til CBS.

– Pludselig står han med barnet inde i kirken. Vi så det, og så fik vi fat i folk til at hjælpe og ringede 911 (tilsvarende 112, red.), siger Reng Om, der oplevede den tragiske seance på nærmeste hold.

Det er endnu uvist, hvad der er skete, og hvorfor den tre-årige dreng var i den brandvarme bil. Politiet har ikke ønsket af frigive mange informationer i sagen, og fortæller CBS, at der er en igangværende efterforskning.

Den lille drengs død kommer oven på en periode med ekstrem varme i det meste af Amerika, og det er således ikke mere end få dage siden, en lignende tragedie fandt sted.

Glemt på bagsædet

I en lille flække i staten Pennsylvania kørte en kvinde med sin datter bag i bilen gennem byen. Det var egentlig meningen, at den fire-årige pige skulle afleveres i børnehaven, men af endnu uransaglige årsager glemte moderen alt om barnet, parkedede sin bil og gik på arbejde. Imens dagen gik, sad den stakkels pige og kogte på bagsædet.

Ifølge CBS News var der mindst 35 graders varme i den periode, pigen var fanget i den varme bil.

– Vi ved ikke, hvordan i alverden kvinden kunne glemme pigen bag i bilen. Det undersøger vi fortsat, har Raymond Kontz III fra det lokale politi sagt.

Ifølge en anden politikilde samarbejder moderen med politiet, der dog fortsat undersøger, om der er tale om forsømmelse – eller uheld. Selv om det nærmere er en tragedie.

Powered by Labrador CMS