To store kontroller: Vanvittig bøderegn over bilister

Politiet har gennemført hele to store færdselskontroller i de seneste uger, og mange er røget i nettet.

Politiet har udskrevet tusindvis af bøder. ArkivFoto: Nils Meilvang/Scanpix
Udgivet Opdateret

I uge 32 og 33 har det danske færdselspoliti været ekstra opmærksom på, at bilister overholdt færdselsloven ved skoler rundt om i landet i forbindelse med podernes skolestart. Den store særlige indsats varede endda til og med uge 34, hvor politiet samtidig iværksatte en særlig opmærksomhed på fartsyndere landet over.

Det betyder, at færdselsbetjente fra hele Danmark har deltaget i de to store aktioner, og nu er resultaterne offentliggjort – og det er store tal, der er i spil, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rigspolitiet.

14.300. Så mange er i løbet af de to sær-aktioner blevet noteret af færdselspolitiet landet over, og statistikken tyder på, at det i år er farten, som danskerne har svært ved at holde nede – skolevej til trods.

Bekymrende

I hvert fad er 6202 af sagerne fra den tre uger lange skolevej-kontrol sager om overskridelse af den tilladte hastighed. I den særlige hastighedskontrol-aktion foretaget i uge 34 fordeler hastighedsovertrædelser efter denne nøgle:

– Knap 2.400 overskridelser af den generelle hastighed i byerne.
– Næsten 700 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje og motorveje.
– Flere end 3.100 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder.

De resterende sager fra skole-kontrollerne drejer sig primært om at tale i mobiltelefon og ikke være lovpligtigt fastspændt med sikkerhedssele. I 137 sager var det sågar børn, der ikke var fastspændt.

– Det er dog bekymrende, at alt for mange bilister ikke sikrer sig, at deres børn er korrekt spændt fast i bilen, hvilket i øvrigt sanktioneres med en bøde på 2000 kroner og et klip i kørekortet. Herudover må vi desværre konstatere, at der også i år er alt for mange bilister som ikke overholder hastighedsgrænserne på vejene, udtaler Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, der dog kan glæde sig over et fald i sager om håndholdt mobiltelefoni.

Powered by Labrador CMS