To teenagere dømt for hjemmerøveri med splatterpistol

Newspaq
Udgivet Opdateret

En 76-årig mand fra Brøndby blev i april offer for et hjemmerøveri. Nu er tre teenagere idømt fængselsstraffe.

Retten i Glostrup sendte onsdag to teenagere på 17 og 18 år i fængsel for deres roller i et groft hjemmerøveri i Brøndby tilbage i april.

Den 17-årige fik to år og ni måneders fængsel, mens den 18-årige blev idømt tre års fængsel.

– Det er væsentligt hårdere straffe, end man ser i sager om eksempelvis gaderøveri. Men det skyldes altså grovheden af røveriet, siger senioranklager Natalja Fryd Lindberg, Københavns Vestegns Politi, til Ritzau.

Hjemmerøveriet, der fandt sted om aftenen den 25. april, blev begået af i alt tre drenge.

En 15-årig dreng fik allerede i august tre års fængsel i sagen.

Når den 17-årige gerningsmand fik en lavere straf end sine kumpaner, skyldtes det, at han holdt vagt under hjemmerøveriet uden at være med inde i huset. Den del stod de to andre for.

De var maskeret, da de trængte ind i huset. Med sig havde de en splatterpistol, som de truede offeret, en dengang 76-årig mand, med.

De lykkedes dem at slippe af sted med kontanter, en telefon og en bilnøgle.

Den 18-årige og 15-årige vendte senere samme nat tilbage til hjemmet og stjal bilen.

To dage senere blev gerningsmændene anholdt i den stjålne bil.

– Dommen sender et klart signal om, at det er fuldstændig uacceptabelt, at folk udsættes for forbrydelser i deres eget hjem, siger Natalja Fryd Lindberg.

– Der er tale om meget alvorlig kriminalitet, når man begår et hjemmerøveri, og den, der holder vagt, straffes næsten lige så hårdt som dem, der udfører røveriet, tilføjer hun.

Den ene modtog dommen, og den anden ankede dommen til formildelse af straffen. Begge blev varetægtsfængslet efter dommen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS