To turister stukket ihjel og flere såret i ferieby

En person er anholdt, efter flere udlændinge blev dræbt og såret ved et knivangreb i den egyptiske ferieby Hurghada.

Bella Vista Hotel i Hurghada er under massiv bevogtning efter angrebet. Foto: Mohamed Abd El Ghany/Scanpix
Udgivet Opdateret

To udenlandske turister er stukket ihjel og fire andre såret på en strand i feriebyen Hurghada i Egypten, oplyser egyptiske læger og sikkerhedskilder.

Der er forskellige meldinger om ofrenes nationalitet.

Ifølge regionens sikkerhedschef er det to tyskere, der er blevet dræbt i knivangrebet på det populære feriested ved Det Røde Hav.

Sikkerhedschefen, generalmajor Mohamed el-Hamzawi, siger til Reuters, at de to dræbte i første omgang blev identificeret som ukrainere, men at der er tale om tyskere.

Han tilføjer, at to tjekkiske statsborgere er blandt de fire sårede.

Inden da havde sikkerhedskilder og lægekilder oplyst, at de dræbte var to ukrainske kvinder.

Den statslige egyptiske netavis al-Ahram skriver ligeledes, at de dræbte er to ukrainere.

Det egyptiske indenrigsministerium har foreløbig kun bekræftet, at seks turister er såret af knivstikkeri i Hurghada.

Ministeriet bekræfter ikke umiddelbart oplysningen om, at to er dræbt.

Ukendt motiv

Det er endnu uvist, hvad motivet bag knivangrebet er, men en person, der menes at være gerningsmanden, er anholdt og han er i gang med at blive afhørt.

Indenrigsministeriet mener, at gerningsmanden er svømmet fra en offentlig strand ind på et hotelområde, hvor angrebet fandt sted.

Ofrene er alle udlændinge, men deres præcise nationaliteter er endnu ikke blevet oplyst. De er alle blevet kørt på et lokalt hospital, skriver ministeriet, som ikke umiddelbart har flere meldinger.

Det danske udenrigsministerium advarer i sin rejsevejledning for Egypten om, at der er stor risiko for terrorangreb i hele Egypten.

Sidste år kom et hotel i Hurghada under angreb, da bevæbnede mænd trængte ind på hotellet og skød om sig. Tre blev såret.

Alligevel betragtes Hurghada som værende relativt sikker sammenlignet med mere urolige dele af Egypten. Det er et populært feriested ved Det Røde Hav, som tiltrækker et stort antal turister, også mange danskere.

Angreb mod turister i Egypten

null

Fredagens knivangreb i Hurghada kommer få timer efter, at fem politifolk blev skudt og dræbt i Giza ved hovedstaden Kairo. Det skete, da formodede militante islamister åbnede ild mod deres bil.

 

Powered by Labrador CMS