To vanvidsbilister snuppet med 200 i timen

Det gik lørdag stærkt i Nordjylland. Rigtigt stærkt.

Udgivet Opdateret

Om det er forsårssolen, almindelig kådhed eller direkte dumhed, der har fået to bilister i det nordjyske til at trykke så hårdt på speederen, at de blev blitzet i en af politiet kontroller, skal være usagt.

Sikkert er det dog, at deres hensynsløse og vanvittige hastigheder har fået Nordjyllands Politi til tasterne. Simpelthen i ren og skær forargelse.

På Ålborgvej ud mod byen Hals havde Nordjyllands Politi opstillet en af deres fotovogne.

– På en vej, der er meget trafik på her i disse måneder, siger Kim Haubro, politiassistent i færdselsafdelingen i Nordjyllands Politi.

På Ålborgvej må man på det stykke, hvor fotovognen var placeret, køre 80 kilometer i timen. Den hastighedbegrænsning valgte to bilister altså lige at gange med omkring 2,5: Den ene blev blitzet med 196 kilometer i timen, den anden med 207.

– Vanvittigt, siger Kim Haubro.

Brug for skjulte kontroller

Ifølge politiassistenten er de to bilisters opførsel et bevis på, at der er brug for de såkaldt skjulte kontroller – hvor man ikke umiddelbart kan se fotovognen.

– De har haft kameraet på en trefod skjult i vejsiden, siger Kim Haubro.

Han mener nemlig, at kan man se kontrollerne, sætter man farten ned og så snart, man er forbi, får bilen gas igen.

Hurtig ekspedition

Når overtrædelserne er så grelle som i disse to tilfælde, bliver der hurtigt taget hånd om de formastelige. Der bliver gjort opmærksom overtrædelserne til sagsbehandlingsafdelingen i Holstebro, så allerede mandag kan de to se frem til en hilsen. Og ikke af de sjove.

“Velkommen til en pause med at køre bil og arbejde til en kørelærer”, som Kim Haubro afslutter sit tweet med.

Det er desværre ikke kun i det nordjyske, hvor det lørdag er gået for stærkt.

Tidligere kunne Kim Haubros kolleger i det syd- og sønderjyske meddele, at der blev målt bilister med op til 102 kilometer i timen. I en 50-zone.

Powered by Labrador CMS