Togdrift lammet

Togtrafik i Nordtyskland meldes lammet efter sabotage

Udgivet Opdateret

Jernbanetrafikken i Nordtyskland har lørdag været lammet i tre timer som følge af sabotage, oplyser de tyske jernbaner, Deutsche Bahn (DB).

- Sabotage mod kabler, som er vitale for togtrafikken, har betydet, at Deutsche Bahn har været nødt til at standse tog, der kører nordpå, i næsten tre timer, siger det nationale togselskab.

Sagen er nu overdraget til de tyske sikkerhedsmyndigheder, hedder det.

Det har ifølge Reuters ramt i Berlin, Bremen og Hamburg og dele af delstaten Niedersachsen.

Mange passagerer strandet

Der meldes om et meget stort antal passagerer, der er strandet på jernbanestationer.

Til magasinet Spiegel siger kilder inden for politiet, at kabler til DB's kommunikationsnetværk er blevet klippet på to steder.

Men om det var nok til at kunne kalde det sabotage, var uklart. Der kan også være tale om en tilfældig hændelse i forbindelse med reparationer ude på jernbanenettet, skriver Spiegel.

DEUTSCHE BAHN

Deutsche Bahn AG (forkortes DB og benævnes oftest blot Die Bahn) er de tyske statsbaner, dannet 1. januar 1994 ved en fusion af Deutsche Bundesbahn (Vesttysklands forbundsbaner, der også anvendte forkortelsen DB) og Deutsche Reichsbahn (Østtysklands rigsbaner).

Selskabet står for langt størstedelen af jernbanedriften i Tyskland, både i form af fjerntog og gennem ejerskabet af for eksempel Berlins S-Bahn, ligesom DB er aktiv i en række andre lande. 

Den internationale aktivitet varetages blandt andet af datterselskabet Arriva, der driver busser og tog i store dele af Nordeuropa, heriblandt Danmark. 

Passagertransporten omfattede i 2006 1,854 mia. passagerer, som tilsammen rejste 74,788 mia. km. 

Samme år fragtede DBs godstog 307,6 mia tons eller 96,388 mia. tonkilometer, og dermed er DB et af verdens største transportselskaber.

Kilde: Wikipedia

De ødelagte kabler bliver taget meget alvorligt i Tyskland, efter at Nato og EU senest har påpeget, at det var vigtigt at beskytte kritisk infrastruktur mod sabotage.

Deutsche Bahn har været lammet i Nordtyskland på grund af sabotage.
Deutsche Bahn har været lammet i Nordtyskland på grund af sabotage.
Powered by Labrador CMS