Toldere finder sexdukker udformet som små børn

Toldvæsenet her fundet 21 sexdukker, der alle lignede og var udformet som små børn.

Det norske toldvæsen har beslaglagt 21 sexdukker, der ligner børn. Klik og se, hvor livagtig, den er.(Foto: Tolletaten/Scanpix 2017)
Det norske toldvæsen har beslaglagt 21 sexdukker, der ligner børn. Klik og se, hvor livagtig, den er.(Foto: Tolletaten/Scanpix 2017)
Udgivet Opdateret

I løbet af flere måneder har det norske toldvæsen beslaglagt flere sexdukker i tolden. Og ikke bare almindelige sexdukker, men seksuelle børne-dukker. Det skriver det norske medie VG.

– Tolderne har siden efteråret 2016 afdækket en ny trend, hvor nordmænd bestiller og importerer sexdukker, der meget naturtro ligner børn.

Disse modtagere er identificerede. De bor forskellige steder i Norge, skriver Kripos ifølge VG i en pressemeddelelse.

21 i alt

Den første dukke blev opdaget i oktober og siden er yderligere 20 beslaglagt. Toldvæsenet kan dog ikke afvise, at det har stået på i længere tid.

– Kripos vurderer, at de, der har bestilt sexdukker udformet som et barn er en indikation på, at de mennesker har en seksuel tiltrækning af børn. Og så er dukkerne meget virkelighedstro, står der blandt videre i pressemeddelelsen.

VG skriver, at nogle af de personer, der har modtaget dukkerne er tidligere sex-dømt. Andre har kontakt med børn gennem job eller familie.

– Jeg reagerer voldsom, atnår jeg set dette. Jeg får ganske simpelt kvalme, siger Jørn Ferner Bergersen, fungerende afdelingschef hos det norske toldvæsens efterretningsafdeling til VG.

Mellem fire og seks år

Dukken på billederne er 15 kilo tung og en meter lang. Den skal altså forestille et barn mellem fire og seks år gammel. Derudover kan den også varmes op, oplyser toldvæsenet.

Dukkerne kommer i flere faconer og udgaver, men alle 21 forestiller børn. Nogle af dukkerne er iklædt børnetøj og i pakkerne er også fundet blandt andet undertøj og hårbørster.

De, der har bestilt sex-dukkerne er mellem 18 og 60 år gamle.

Dukkerne er bestilt og afsendt fra Kina.

En mand er sigtet, da man hos ham også fandt krænkende materiale.

Lovlige i Danmark

Anklagemyndigheden i Norge mener, at dukkerne overskrider en paragraf i norsk lov om forbud mod seksualisering af børn.

En lignende paragraf findes ikke i Danmark, og der er heller ikke anden lovmæssig grund til, at toldvæsnet leder efter dukkerne.

Alligevel er dukkerne ikke fremmede for toldere i Danmark, der trods dukkernes lovlighed overdrager dem til politiet, når de støder på dem.

Det oplyser Preben Buchholtz, der er underdirektør i Skat.

– Vi har i 2016 set nogle eksempler på de her dukker, og hvor de er ført ind. Der er ikke en direkte toldmæssig problemstilling i det. Men vi vil typiske overdrage dukken til politiet, siger han til Ritzau.

 

Powered by Labrador CMS