Tømmermænd efter J-dag? Sådan slipper du bedst af med dem

Mirakelkuren er desværre ikke opfundet endnu, men der findes dog mange lindrende tips. Dem får du lige her.

Udgivet Opdateret

Har du ikke opdaget det, henvender denne artikel sig næppe til dig. Fredag blev den traditionelle julebryg frigivet klokken 20.59, og for nogle er det en endog meget stor sag. Så har du tømmermænd efter J-dag? Læs endelig videre.

Så da der er en god sandsynlighed for, at du i dag sidder eller ligger med et tungt hoved, en tør fornemmelse i munden og en i det hele taget ret slatten krop efter en festlig aften, tager vi dig påen lille rundtur til begrebet tømmermænd – bare rolig, den er kort.

Hvis du egentlig bare gerne vil vide, hvad du kan gøre for at slippe af med tømmermændene, kan du få en samling bud på tømmermændskur ved at klikke dig gennem galleriet over artiklen.

Mange forskellige ting

Hvis du i stedet vil vide lidt mere om tømmermænd, kan du læse videre her, hvor vi giver en kort introduktion til det – for de fleste – velkendte fænomen.

Tømmermænd er for det første mange forskellige ting. Ifølge Netdoktor.dk er man faktisk ikke helt enige om en definition af, hvad tømmermænd er, og hvad der forårsager dem.

– Alkohol (ethanol) har en række virkninger i kroppen, og kan dermed påvirke mange forskellige fysiologiske systemer, resulterende i de mange forskellige symptomer, som tømmermænd består af, skriver Netdoktor.dk.

Du har sikkert prøvet de fleste, men symptomerne på tømmermænd kan være dehydrering, udmattelse, hovedpine, kvalme, opkast, diarré, svaghed, øget kropstemperatur, hypersalivation, koncentrationsbesvær, nervøsitet, irritabilitet, lys- og lydoverfølsomhed, dårlig motorik, søvnbesvær og mangel på dybdesyn. Og tak for kaffe.

Vidste du i øvrigt, at kvinder bliver ramt hårdere af tømmermænd end mænd? Ifølge Netdoktor.dk bliver kvinder ramt af tømmermænd dobbelt så ofte som mænd, også selvom de generelt drikker mindre alkohol end mænd.

Hvornår må du køre bil?

Hvor meget alkohol forbrænder jeg? Det spørgsmål har du sikkert ofte spurgt dig selv dagen efter en gedigen brandert.

Sikkert ikke kun af nysgerrighed, men også en usikkerhed omkring, hvornår du igen kan køre bil.

Det er vigtigt at være sikker i sin sag, for politiet har allerede varslet, at det har ekstra øjne rettet mod spritbilister især lørdag – dagen efter J-dag.

Om ikke andet kan du få en hjælpende hånd til at regne ud, hvornår du kan trille til bageren her. 

Powered by Labrador CMS