Topchef for Ryanair: Modstanden er guld værd

Foto: René Lind Gammelmark
Udgivet Opdateret

Dårlig omtale er bedre end ingen omtale.

Det lader til at være filosofien hos Michael O’Leary, som er topchef hos det udskældte flyselskab, Ryanair, skriver Avisen.dk.

Ifølge Michael O’Leary har det haft en kæmpe værdi, at Ryanair ved sin opstart i København har mødt en masse modstand fra fagforeninger, kommuner, Københavns borgmester Frank Jensen og SAS.

Da topchefen var i København tidligere i dag, spurgte Avisen.dk:

Hvordan føler du, at Ryanair er blevet modtaget i Danmark af myndigheder og konkurrenter?

– Helt ærligt så er jeg ligeglad med det. Vi har fået en fænomenal velkomst i Danmark på den måde, at den ene dansker efter den anden booker billetter hos os, siger Michael O’Leary og fortsætter:

– Vedrørende dit spørgsmål er det jo sådan, at hvis fagforeningerne er vrede på os, eller kommunerne siger noget åndssvagt, så giver det os bare en masse gratis omtale.

Tirsdag holdt Michael O’Leary et pressemøde i København. Om pressemødet siger han til Avisen.dk:

– Det, vi virkelig gør, er, at jeg kommer flyvende ind. Siger et eller andet om, at den danske model er åndssvag, og bla, bla, bla de danske fagforeninger er åndssvage. Det giver en masse gratis PR.

– Det sparer mig for en formue i udgifter til reklamer.

Michael O’Leary slår fast, at kriteriet for succes i et af EU’s allerstørste flyselskaber er og bliver kunder i butikken. Positiv omtale kan han sagtens leve uden.

– I august havde vi i København omkring 55.000 passagerer, og vi havde en ‘loadfactor’ på over 90 procent (90 procent af sæderne solgt i fly er en meget høj belægningsprocent, red.). Så vi har fået præcis den velkomst, vi har ønsket, for kunderne booker ind hos os, siger Michael O’Leary.

Powered by Labrador CMS