Torturvideo: Retarderet mand tortureret på Facebook Live

Mindst fire mennesker kidnappede og torturede en ung mand med et mentalt handikap - og de filmede deres tortur med Facebook live.

Han blev holdt gidsel imellem 24 og 48 timer.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

Politiet afhører lige nu fire personer, efter at en video på Facebook Live har vidst en gruppe torturere en ung mand med et mentalt handikap.

I videoen bliver offeret slået og sparket flere gange og hans hovedbund bliver skåret i, alt imens han er bundet og hans mund er tapet sammen. På et tidspunkt bliver offeret også truet med en kniv og beordret til at forbande USA’s næste præsident Donald Trump. Gruppen tvinger også offeret til at drikke vand fra toilettet. Det skriver det amerikanske medie Fox 32.

Drømte om online berømmelse

Politiet i Chicago blev gjort opmærksom på videoen tirsdag eftermiddag. Det var en ung afroamerikaner, der streamede videoen på Facebook. Den viser mindst fire mennesker, der har taget den unge mand som gidsel for at torturere ham.

Og det er tydeligt, at gerningsmændene håbede på, at videoen ville vække opsigt. I videoen kan man nemlig høre dem sige, at de håber den vil blive spredt på de sociale medier.

– Videoen er forkastelig, siger en talsmand for politiet Anthony Guglielmi.

– Det er sygt. Man kan ikke forstå, hvad der for folk til at behandle en person på den måde, tilføjer Eddie Johnson fra Chicago politi.

Gik i klasse med en af dem

Politiets teori er den, at offeret, der bor i en forstad til Chicago og lader til at være i starten af tyverne, mødte nogle bekendte i den nordvestlige forstad Streamwood. De skulle så have kørt ham til Chicago i en stjålen bil. Herefter blev offeret holdt som gidsel og tortureret i en lejlighed mellem 24 og 48 timer. Politiet siger, at offeret gik i klasse med en af de mistænkte.

Tirsdag eftermiddag så politibetjente offeret komme gående på en gade i shorts. Da det var usædvanligt at have shorts på i det kolde vejr, stoppede betjentene den unge mand, der virkede forvirret. Han blev bagefter sendt på hospitalet for at blive behandlet for sine skader.

– Der er en stor chance for, at det er en kidnapning, og det er helt klart en af de tiltaler vi går efter, hvis det viser sig at være sandt, siger Chicago politikommissær Kevin Duffin og fortsætter:

– Men han er traumatiseret af hændelsen, og det er svært at kommunikere med ham på det her tidspunkt.

Donald Trump for had

En lokal aktivist Andrew Holmes blev gjort opmærksom på videoen, som han en “hate crime”.

Men selvom den kommende præsident Donald Trump bliver nævnt, tror politiet i Chicago ikke, at forbrydelsen er politisk motiveret.

– Jeg tror noget af det er ren og skær dumhed. Folk ævler om noget, de tror måske vil resultere i en overskrift, siger Johnson og fortsætter:

– Lige nu har vi ikke noget konkret, der peger os i retning af et politisk motiv. Men vi vil fortsætte efterforskningen og lade beviserne lede os.

Powered by Labrador CMS