Trafikkaos på Ringgaden i Aarhus: Vejarbejde kommer til at tage måneder

En svingbane bliver lukket. Det kan betyde en del trafikale udfordringer.

Udgivet Opdateret

Det er rart, når det er ovre, men nærmest et helvede, mens det står på.

Mon ikke mange bilister har det ambivalente forhold til vejarbejder, der i bund og grund blot skal bidrage til en mere glidende trafik.

Nu kan borgere og bilister i landet næststørste by se frem til – endnu – et af slagsen: Nemlig på den trafikerede Ringgade.

Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Det er krydset mellem Vestre Ringgade og Silkeborgvej, der nu kommer til at lægge asfalt til mænd og maskiner.

Baggrunden er, at en venstresvingsbane skal forlænges for at give plads til flere biler. Arbejdet betyder, at den nuværende svingbane lukker frem til midten af juni.

“Ringgaden er de seneste år blevet udvidet og forbedret flere steder. Turen er nu kommet til krydset ved Vestre Ringgade/Silkeborgvej, hvor venstresvingsbanen i sydgående retning bliver forlænget med cirka 30 meter”, står der i meddelelsen.

– Det er en hårdt belastet strækning i myldretidstrafikken, og her kan en 30 meter længere svingbane gøre en stor positiv forskel. Vi får flere svingende trafikanter ind til siden, så den øvrige trafik kan fortsætte ligeud, siger Klaus Braad, projektleder i Center for Byens Anvendelse.

Endnu en ændring

Den forlængede svingbane gør det samtidig muligt at ændre afstribningen til tre spor i nordgående retning fra Daugbjergvej til og med krydset ved Silkeborgvej. En ændring som vejen blev forberedt til i efteråret.

Arbejdet begynder mandag morgen 9. april og forventes afsluttet i midten af juni.

“I den periode vil svingbanen være lukket, og trafikanter vil blive guidet til alternative ruter”, står der videre.

God sammen med havnen

Baggrund er, at byrådet har besluttet at skabe bedre kapacitet på Ringgaden for at sikre en ‘god sammenhæng og trafikafvikling mellem midtbyen og havnen’.

“Byrådet har derfor afsat 77 millioner kroner til at styrke fremkommeligheden på Ringgaden. Indsatsen er fordelt på en række sammenhængende projekter på- og omkring Ringgaden, der alle skal forbedre forholdene for trafikanter i Aarhus”, slutter meddelelsen.

Powered by Labrador CMS