Tre personer anholdt for hæleri efter fund af kabelrester

De mange kabeltyverier har skabt store problemer for s-togtrafikken. Foto: Nicolai Linares/Scanpix
Udgivet Opdateret

Efter en række kabeltyverier de seneste dage er tre personer onsdag blevet anholdt i en skrothandel i København, oplyser kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet, Thomas Kristensen.

»De sigtes for hæleri, fordi der er fundet kabelrester på stedet, som gør, at vi tror, der er tale om Banedanmarks kabler. Vi kan ikke sige noget om, hvilket tyveri, de stammer fra,« siger han.

Ifølge DSB har der været fem kabeltyverier fra fredag til søndag, og ved onsdagens tyveri slap tyvene væk med mindst 400 kilo kobberkabler.

Thomas Kristensen understreger, at det er en vanskelig kamp, og at politiet udover efterforskningen af tyverierne også forsøger at forhindre dem ved at sætte politibetjente ind ved sporene.

»Vi har iværksat en øget patruljering på den her strækning, men vi må konstatere, at det er nogle forholdsvis velorganiserede grupper af kriminelle, vi har med at gøre, som forstår at vælge de strækninger, hvor politiet ikke er til stede. Det er jo desværre dem, der vælger tid og sted,« siger kommunikationsrådgiveren, der påpeger, at politiet ikke kan være til stede overalt til enhver tid for at forhindre flere kabeltyverier.

»Vi prøver selvfølgelig at være de steder, hvor vi tror, der er størst sandsynlighed for, at de slår til. Men præcis hvor mange folk, vi sætter af til det – og på hvilke tidspunkter af døgnet, vil vi ikke afsløre,« tilføjer han.

Powered by Labrador CMS