Tre ting du ikke bør stege på panden

Man skal være opmærksom på, hvilken type pande, man har, hvordan man bruger den, og hvad der er en dårlig idé at putte på den, når man skal stege noget til et måltid

Udgivet Opdateret

Se hvilke fødevarer, du IKKE bør stege, i billedgalleriet herover

Mange pander har en slip-let-belægning, som gør det nemt at stege fødevarer og tilberede mad.

Men faktisk kan stofferne i denne type belægning være sundheds- og miljøskadelige.

Ifølge Claus Jørgensen, som er projektchef i Forbrugerrådet Tænk Kemi, skal man dog ikke være nervøs for at tage en sådan en pande i brug:

– Vi har kigget på fluorstofferne i mange år. For et par år siden testede vi stegepander for, om stofferne kom ud af belægningen. Og det var meget positivt, for det gjorde de ikke, siger Claus Jørgensen, som er projektchef i Forbrugerrådet Tænk Kemi, og tilføjer:

– Det betyder ikke, at stofferne ikke er der, men de er godt bundet. Panderne er konstrueret, så stofferne ikke kommer ud ved normal brug.

Undgå bestik og metalredskaber

Det er dog vigtigt, at man bruger pander med slip-let-belægning på den tiltænkte måde, så de skadelige stoffer ikke bliver frigivet.

– Man skal bruge de rigtige remedier, når man bruger panden, fastslår Claus Jørgensen.

Bestik, metalredskaber og lignende remedier kan nemlig lave ridser, og så opstår problemerne.

– Har belægningen ridser, hænger i flager eller ser slidt ud, skal man skifte den ud, siger han og tilføjer:

– Man kan komme ned til metallet længere nede, og det er ikke nødvendigvis skabt til at komme i kontakt med fødevarer, og det kan være problematisk.

Derudover må man ikke efterlade en tør pande på et varmt blus, for så begynder belægningen at nedbrydes.

Se hvilke fødevarer, du IKKE bør stege, i billedgalleriet herover

Powered by Labrador CMS