Tredje sure smiley i træk: Fandt frisk rottelort og stærk urinlugt

Udgivet Opdateret

En købmand har for tredje gang i træk fået en sur smiley og er nu politianmeldt.

Købmanden Istanbul Bazaar på Frederiksborgvej i København har for tredje gang i træk fået en sur smiley. Det er sket inden for 2½ måned. Desuden er købmanden blevet politianmeldt, viser den seneste kontrolrapport.

På et lager i baggården blev der fundet et frostrum og en kummefryser. Lokalerne var ikke sikret mod skadedyr og lokalerne var angrebet af rotter. Der blev fundet friske ekskrementer efter rotter og der var en ualmindelig stærk lugt af urin. Der er åbenstående vindue. Der er et åbent afløb dækket med en plade af pap. På kummefryseren er der i begge sider en åben sprække, med direkte adgang til emballerede frosne produkter, står der i rapporten.

Istanbul Bazaar markedsfører færdigpakkede fødevarer på gadearealet uden for butikken. De pågældende fødevarer var ikke under opsyn og ikke sikret mod skadedyr. Og der blev fulgt op på manglende dansk mærkning. Forholdet er ikke forbedret, skriver Fødevarestyrelsen.

Desuden var der heller ikke kommet styr på sporbarheden af fødevarer. Der kunne ikke fremvises sporbarhed på 9 ud af 20 varer.

Købmand havde fødevarer på lokummet

Købmanden kom tidligere i år i fødevaremyndighedernes søgelys, da der blev fundet en rotterede på lageret. Desuden fik Istanbul Bazaar blandt andet en sur smiley for at bruge et lokum som lager til opbevaring af 2,6 ton mad. Disse madvarer blev konfiskeret, skriver Ekstra Bladet.

I følge avisen blev der ved den seneste kontrol konfiskeret 76 kilo mad, da Fødevarestyrelsen vurderede, at rotter kunne have gjort det sundhedsfarligt.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Istanbul Bazaar. Ekstra Bladet har kontaktet Yousef Basher, men han har ingen kommentarer.

Powered by Labrador CMS