Treøjet slange vækker opsigt

Parkinspektører i det nordlige Australien har fundet en ganske usædvanlig tæppepyton med tre fungerende øjne.

Udgivet Opdateret

Det lyder helt skørt, at der findes en treøjet slange, men det er, hvad parkbetjente har fundet i det nordlige Australien. De heldige australierer har uden tvivl haft øjne på størrelse med rundetårn, da de så det ekstra øje på en pyton.

Myndighederne i delstaten The Northern Territory har fredag offentliggjort billeder af det noget usædvanlige dyr. Det skriver BBC.

De beskriver fundet som “besynderligt”.

Det var helt tilbage i marts, at man gjorde det usædvanlige fund af en treøjet tæppepyton, men det er først nu, at man offentliggør billeder af slangen. Slangen blev fundet på en vej i byen Humpty Doo syd for Darwin. De gav den 40 centimeter lange slange kælenavnet “Monty Python”.

En mutation

Det har efterfølgende vist sig, at slangen var tre måneder gammel, men havde på grund af sin misdannelse haft svært ved at spise. Derfor er det også kommet frem, at den døde efter en måned i fangenskab.

– Det er bemærkelsesværdigt, at den kunne leve så længe i det fri på trods af sin misdannelse. Den kæmpede med at indtage føde den sidste uge, inden den døde, siger parkinspektør Ray Chatto ifølge nyhedsbureauet AFP.

Røntgenbilleder viste efterfølgende, at alle slangens tre øjne fungerede. Det ekstra øje er højst sandsynligt blevet udviklet naturligt, mens slangen var på fosterstadiet.

Bryan Fry, professor og slangeekspert fra University of Queensland, fortæller, at mutationer er en naturlig del af evolutionen.

– Ethvert foster har en form for mutation. Denne er bare særlig misdannet, siger han til BBC.

– Jeg har aldrig før set en treøjet slange, men vi har en tohovedet tæppepyton i vores laboratorium. Det er bare en anden form for mutation, som minder om det, vi ser ved siamesiske tvillinger.

Han oplyser, at det tredje øje kan være en rest af en siamesisk tvilling, som er blevet opslugt.

Myndighederne har delt billeder af slangen på det sociale medie Facebook.

Opslaget er gået viralt, skriver nyhedsbureauet dpa. Billederne er blevet delt 13.000 gange på blot et døgn.

Powered by Labrador CMS