Tricktyves gode idé kostede 96-årig 30.000 kroner

Ved et overfladisk øjekast manglede der ellers ikke noget.

Pinkoden afluret, kortet forsvundet og så lige én ting til; så var forbrydelsen komplet. Genrefoto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Udgivet Opdateret

En 96-årig kvinde har fået lænset sin konto for 30.000 kroner. Var det ikke for familiens årvågenhed kan beløbet have været højere, men tricktyvende havde gjort det mere end almindeligt svært at opdage deres færden.

Det skriver Sn.dk, der har været i kontakt med Nordsjællands Politi om forbrydelsen, hvor der over to omgange er blevet hævet 15.000 kroner fra kvindens konto. Hendes familie holder øje med kontoen, og fredag kunne de konstatere, at der var blevet hævet de to store beløb.

Det første beløb var hævet umiddelbart efter, at kvinden havde handlet ind i Aldi på Akacietorvet i Farum, og anden gang fredag, hvor der var hævet penge fra en hæveautomat i København.

Hos politiet mener man, at kvindens kort blev stjålet, mens hun handlede ind i Aldi.

– Anmelderen fortæller, at hun kun har været i Aldi, og det første beløb blev hævet 20 minutter efter at hun var i Aldi i torsdags. Her har tricktyven formentligt afluret hendes pinkode, fortæller vagtchef ved Nordsjællands Politi, Jan Hedager, til Sn.dk. 

Manglede der noget?

Familien har undersøgt kvindens pung for at se, om hun manglede sit kort, og det gjorde hun ikke, og så alligevel.

– Sønnen fandt et dankort i hendes pung, men det er ikke hendes dankort, så det er formentligt blevet udskiftet af tricktyven, siger  Jan Hedager til Sn.dk.

Politiet prøver nu at opklare sagen, der gøres mere besværlig af, at de intet signalement har at gå efter.

– Vi har en efterforskning i gang, og så må vi se, hvad det kan bringe. Tricktyveri vil vi altid gerne til livs, for det er ofte ældre og lidt svagelige personer, der går ud over, siger Jan Hedager til Sn.dk.

Powered by Labrador CMS