Troels Lund Poulsen får næse for skattesag

Troels Lund Poulsen. Foto: Mads Nissen/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Venstres tidligere skatteminister, Troels Lund Poulsen (V) får en næse for sin rolle i statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Det er et politisk flertal bestående af Socialdemokraterne, De Radikale, SF og Enhedslisten, der er gået sammen om at placere det politiske ansvar for den såkaldte skattesag, hvor statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatteoplysninger blev lækket til BT.

»Troels Lund Poulsen har været politisk leder for et ministerium, hvor det der er foregået er under al kritik. Som minister er man ansvarlig for, hvad der foregår i ens ministerium, og der har både været lækager og urigtige oplysninger til ombudsmanden, og det er stærkt kritisabelt,« siger SFs Lisbeth Bech Poulsen (SF), der betegner kritikken som »en stor næse«.

Den tidligere skatteminister blev ellers frikendt af Skattesagskommissionen for mistanken om at have lækket fortrolige oplysninger i sagen op til folketingsvalget i 2011.

Han kunne dengang ifølge kommissionen heller ikke drages til ansvar for at have udøvet politisk magtfordrejning i forbindelse med SKAT Københavns behandling af Thornings skattesag.

Skattesagskommissionens endelige rapport skal behandles onsdag i Folketinget, og her vil de fire partier fremlægge en erklæring.

»Det politiske ansvar for ulovlighederne i sidste instans påhvilede den politiske ledelse af Skatteministeriet og dermed den ansvarlige minister på daværende tidspunkt,« står der ifølge DR Nyheder blandt andet i erklæringen.

Powered by Labrador CMS