Trumps søn testet positiv for coronavirus

Den 42-årige Donald Trump Jr. har været i karantæne, siden han tidligere på ugen blev testet coronapositiv.

Den 42-årige Donald Trump Jr. er testet positiv for covid-19, men har ingen symptomer på at være syg, oplyser hans talsmand. (Arkivfoto). Foto: Olivier Douliery/AFP
Udgivet Opdateret

Den amerikanske præsident Donald Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., er tidligere denne uge blevet testet positiv for covid-19.

Det oplyser hans talsmand fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

– Han har indtil videre været fuldstændig asymptomatisk (uden tegn på at være syg, red.), og følger alle lægelige anbefalede retningslinjer for covid-19, oplyser talsmanden.

Siden den positive test har den 42-årige Donald Trump Jr. isoleret sig i “sin hytte”. Det oplyser talsmanden uden at komme ind på, hvor den ligger. Men Trump-familien ejer ifølge BBC et jagtområde med en bjælkehytte i den nordlige del af staten New York.

Han er den ældste af præsidentens i alt fem børn og det andet, som er testet positiv for coronavirusset.

I oktober blev den 14-årige Barron Trump også diagnosticeret med covid-19, men han kom sig hurtigt, fortalte Donald Trump under valgkampen op til præsidentvalget 3. november.

I begyndelsen af oktober var Donald Trump selv samt hans hustru, førstedame Melania Trump, smittet af det nye coronavirus.

Præsidenten var i tre dage indlagt på et militærhospital, hvorefter han vendte tilbage til dagligdagen i Det Hvide Hus.

Tidligere denne måned var stabschef i Det Hvide Hus Mark Meadows en af flere rådgivere, som blev testet positiv for virusset. Og fredag meddelte Andrew Giuliani, der også er rådgiver for Trump og søn af præsidentens personlige advokat, Rudy Giuliani, at han også er smittet.

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Donald Trumps administration er blevet kritiseret for dens håndtering og reaktion på coronapandemien, og præsidenten har flere gange nedtonet virussets farlighed, skriver nyhedsbureauet AFP.

Over 11,9 millioner amerikanere er blevet testet positive under udbruddet, og virusset er skyld i mere end 254.000 dødsfald i USA. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University natten til lørdag dansk tid.

Hvor mange er smittet med coronavirus?

Antallet af smittede og karantæneramte i Danmark opdateres løbende hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Johns Hopkins University overvåger desuden sygdommen på verdensplan, og på universitets hjemmeside kan man følge sygdommen “live,” om man så må sige.

Powered by Labrador CMS