Turistparadis bliver mere og mere farligt: Nøgne mænd tævet og bundet til lygtepæle

Udenrigsministeriet har skærpet sin vejledning til danskere, der ønsker at besøge landet.

Udgivet Opdateret

Flere mystiske sager om nøgne mænd, der er bundet til træer og har fået barberet bogstavet “R” ind i baghovedet ryster i øjeblikket feriebyen  Puerto Vallarta i Mexico, der i forvejen er hårdt plaget af kriminalitet og stigende voldsparathed.

Ifølge mediet Vallarta Daily er det sandsynligvis et led i den stigende bandekriminalitet, der præger hele landet. Det lokale politi bekræfter de uhyggelige hændelser, men vil ikke udtale sig yderligere om sagen.

Det er dog bekræftet, at alle ofrene ikke ønsker at samarbejde – med undtagelse af et enkelt. Han har fortalt, at han blev bortført, tæsket og bundet til træet. De mindst 10 ofre er fundet spredt over byen mellem mandag og onsdag.

Puerto Vallarta har omkring fire millioner besøgende turister hvert eneste år.

Udenrigsministeriet advarer

Det danske Udenrigsministerium (UM) advarer i sin seneste opdatering – udsendt mandag – af rejsevejledningen for Mexico danskere, der besøger landet, mod en række forskellige scenarier.

Helt generelt mener UM, at man i landet bør udvise ekstra forsigtighed i landet, der i år har været præget af ekstraordinært meget kriminalitet og mange drab.

“Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau”, skriver UM på sin hjemmeside.

Anbefalingen lyder desuden, at “du bør være meget forsigtig især på grund af risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald er udbredt i Mexico”. Kidnapninger, hvor ofrene tvinges til at hæve store beløb, er også udbredt i de større byer.

I galleriet over artiklen kan du se alle de lande, hvor Udenrigsministeriet aktuelt advarer danskere mod at besøge.

Powered by Labrador CMS