Tusindvis af betalingskort spærres: Kan være misbrugt

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Nets er i samarbejde med banker i gang med at spærre tusindvis af danskeres betalingskort, da der kan være stjålet oplysninger om kortene.

I sidste uge skrev vi om, at Nets i samarbejde med banker i løbet af onsdagen havde fået spærret “flere 100 kort”. Men nu ser det ud til, at sagen er langt større end det. 5.000 danske betalingskort er over de seneste dage blevet spærret af bankerne, og flere endnu vil blive spærret på grund af fare for misbrug, skriver Finans.dk.

Nets frygter, at der kan være stålet oplysninger om kortene, så de kan blive misbrugt.

– Vi vurderer, at der er sket en kompromitering. Det vil sige, at kunders kortdata kan være faldet i de forkerte hænder. Derfor har vi anbefalet en udskiftning af en større mængde kort, som ikke alle er blevet misbrugt, men som kan komme i farezonen for at blive det,« siger Søren Winge fra Nets.

Nets vil ikke oplyse særligt mange detaljer om baggrunden for mistanken, men alle kort, der har været brugt “på et bestemt sted på et bestemt tidspunkt” kan være kompromiteret. Sagen er en del af en større europæisk efterforskning.

Nets oplyser, at man ikke skal være bange for at bruge sit kort, og at de berørte personer får besked, når deres kort spærres, og de vil få et nyt kort.

Hvis der skulle være sket misbrug med kortene, kan de berørte personer få erstatning.

 

 

Powered by Labrador CMS