Tyskerne kommer: Danmark ‘invaderes’ af udenlandsk militær

Spotter du udenlandske militærkøretøjer på vejene i denne tid, kan du tage det helt roligt. Vi er ikke ved at blive invaderet, de er bare på vej til Norge.

Der vil i den kommende tid være god mulighed for at spille udenlandsk militær på motorvejen. (Foto: Morten Dueholm/Scanpix)
Udgivet Opdateret

Spotter du tysk militær på motorvejen i den kommende tid, så er du ikke ved at blive skør, men du kan tage det helt roligt. For vi er ikke på vej til at blive invaderet.

Forsvaret skriver nemlig, at der i den kommende tid vil være militær på motorvejen fra blandt andet England, Tyskland, Frankrig og Holland – og at det kan give anledning til at påvirke trafikken.

Det udenlandske militær på motorvejen skal deltage i årets største NATO-øvelse, der afholdes i Norge sidst i oktober. Det er øvelsen Trident Juncture, hvor 45.000 soldater vil deltage – og omkring 10.000 køretøjer, hvoraf mange vil passere gennem Danmark.

Forsvaret skriver, at det udenlandske militær på motorvejen vil passere den dansk-tyske grænse i Sønderjylland, og at de primært vil komme på motorvejen – men at der også vil komme militær på jernbanenettet.

Militær på motorvejen: Det skal de træne

Den store Trident Juncture-øvelse skal simulere, at Norge er blevet invaderet af en fremmed magt. Og netop passagen gennem Danmark er derfor næsten en del af øvelsen, da den viser, hvordan NATO-landene kan mobilesere store styrker, skriver Forsvaret:

“Ved at kunne flytte soldater og materiel fra én ende af Europa til den anden ende hurtigt og smidigt viser NATO-landene fælles beredskab og krisehåndtering. Vi viser også NATO-landenes kollektive evne til at modsvare trusler.”

Selve øvelsen varer fra den 25. oktober og indtil den 7. november. Transporten af militær på motorvejen gennem Danmark kan ifølge Forsvaret bidrage til, at det danske forsvar bliver bedre til at samarbejde med vigtige allierede, at sætte forsyningskæder op, så de får mad og brændstof og at gøre både transport og ophold i Danmark sikker og effektiv.

Powered by Labrador CMS