Ubådssagen fortsætter onsdag med endnu et retsmøde

Tirsdag blev Peter Madsens forklaring gennemgået af eksperter.

Retssagen mod Peter Madsen fortsætter i dag. Tegning af Tegning: Anne Gyrite Schütt.
Udgivet Opdateret

Da den ottende retsdag i sagen mod Peter Madsen blev afviklet 3. april, var det med et vist fokus på de tekniske aspekter af den voldsomme sag.

Kim Winther, civilingeniør fra Teknologisk Institut, sad i vidneskranken, hvor han blandt andet blev bedt om at forholde sig til et syv sider langt dokument, Peter Madsen havde udarbejdet.

Det dokument beskriver, hvordan indsillinger af ventilerne på “UC 3 Nautilus” på tre forskellige måder kunne have medført en dødelig ulykke med udstødsningsgasser.

En af Peter Madsens forklaring er, at Kim Wall døde ved kulilteforgifnting, og Kim Winther havde ikke noget at udsætte på Peter Madsens beregninger.

– Jeg kan konstatere, at de ikke er forkert udført. Jeg har også forsøgt at genskabe nogle af de samme beregninger, og jeg kommer nogenlunde frem til det samme, sagde Kim Winther ifølge Ritzau.

Strid om dødsårsag

Peter Madsens beregninger tager dog ikke højde for, at temperaturen i ubåden burde stige markant i løbet af få minutter, og det ville have medført anden- eller tredjegradsforbrændinger på Kim Walls krop. Sådanne forbrændinger blev ikke fundet på den svenske journalist, da hun blev fundet i tiden efter, at ubådssagen startede.

Kim Winther var ikke det eneste vidne, der talte imod Peter Madsens forklaring om, hvordan Kim Wall døde. Også Ditte Dyreborg, der er ekspert i ubåde hos søværnet.

– Hvis forklaringen er, at der har været tale om forgiftning ved kulilte eller CO2, og kompressoren har kørt, burde vi kunne måle det, sagde Ditte Dyreborg, ifølge Ritzau, tirsdag.

Spørgsmålet om, hvordan Kim Wall døde, bliver derfor fortsat besvaret vidt forskelligt, afhængigt af hvem man spørger. Ifølge Ritzau kan retsmedicinere ikke med sikkerhed sige, hvordan Wall døde, men de hælder til, at hun enten blev kvalt eller fik skåret halsen over.

Peter Madsen nægter sig skyldig i sagen, hvor han blandt andet er tiltalt for at have dræbt Kim Wall.

Sagen fortsætter onsdag, når dag ni i retssagen mod Peter Madsen går igang klokken 09.30

Følg sagen som liveblog her:

Powered by Labrador CMS