Ubådssagen: Nyt ansigt skal i dag tale om vigtigt emne

Peter Madsen skal igen onsdag besvare spørgsmål i retten.

Peter Madsen skal igen onsdag i vidneskranken i ubådssagen. Tegning: Anne Gyrite Schütt.
Udgivet Opdateret

Når klokken slår 09.30 starter det syvende af 12 planlagte retsmøder i retssagen mod Peter Madsen. Hvor tirsdagen bød på udsagn fra en række vidner, og afspilning af blandt andet henrettelsesvideoer, fortæller TV2 at fokus onsdag først og fremmest er på flere vidneudsagn.

Derudover får Peter Madsen mulighed for at svare på spørgsmål fra forsvarer og anklager, og derudover vil bistandsadvokat Hanne Rahbæk være tilstede.

TV2 skriver, at hun skal tale om det erstatningsspørgsmål, der indtil videre er ubesvaret; hvor mange penge skal Kim Walls pårørende modtage, når sagen engang er overstået? Spørgsmålet afgøres i øvrigt ikke onsdag.

Ubehagelig tanke

Et af de vidner, der talte i retten tirsdag, har været navigatør og skipper på ubåden “UC3 Nautilus”. Han fortalte i retten, at Peter Madsen engang fortalte ham om en fantasi, Peter Madsen havde om at blive kriminel.

– Han drømte om at begå den perfekte forbrydelse med politi til vands, til lands og i luften. Jeg vidste ikke, hvilken forbrydelse det skulle være. Jeg skubbede det fra mig, siger vidnet.

Da forsvarer Betina Hald Engmark spørger ind til episoden, kommer han det lidt nærmere.

– Jeg syntes, det var lidt ubehageligt, så jeg skubbede det fra mig. Men jeg tænkte, at det måske var et eller andet penge- eller smykkekup.

Du kan følge live-blog fra ubådssagen i bunden af denne artikel.

Live-blog fra ubådssagen:

Powered by Labrador CMS