Udviklingshæmmede uddannes i medborgerskab

Kristina Jørgensen (DF).
Udgivet Opdateret

Socialudvalget var ikke i tvivl, da et nyt forslag kaldet ”Mestringskurser for personer med udviklingshæmning” kom på dagsordenen.

Et enigt udvalg og forvaltning kunne således godkende projektet, der kommer fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold. Projektet skal ved hjælp af et såkaldt mestringskursus hjælpe voksne udviklingshæmmede til at bidrage mere til samfundet, skabe et større netværk og give dem kendskab deres rettigheder i hjemmet, samfundet og på arbejdsmarkedet.

– Mestringskurserne ligger helt på linje med social- og seniorforvaltningens Selvværdsstrategi fra 2012. Jeg er sikker på, at det vil kunne komme de mange af de 182 voksne udviklingshæmmede til gavn, som tilhører målgruppen for disse kurser. Vi andre tager ofte for givet, at man kender de sociale normer og de muligheder, vi har i hverdagen. Men med dette projekt får de voksne udviklingshæmmede i Kolding Kommune også muligheden for at tage mere ansvar for deres egen tilværelse, hvilket jeg tror vil styrke deres selvværd, fortæller medlem af socialudvalget, Kristina Jørgensen.

De første mestringskurser vil starte op i januar og april i 2015.

Powered by Labrador CMS