Uenighed i Venstre om trafikforslag

Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Rød mand betyder stadig »stå« for Venstres trafiksikkerhedsordfører, Karsten Nonbo (V), selv om hans partifælle Karsten Lauritzen (V) foreslår det modsatte.

»Det er ikke Venstres politik, og det har det aldrig været. Vi sender lærere og SSP-medarbejdere ud for at undervise børnene i, at rød mand betyder stå – grøn mand betyder gå,« siger Karsten Nonbo til dr.dk.

Retsordfører Karsten Lauritzen foreslår ellers, at danskerne skal have lov til at snige sig over de hvide striber på vejen, selv om den røde mand lyser. For det gør de alligevel allerede i forvejen.

»Det skal ikke være en kriminel handling (at gå over for rødt, red.), for vi har jo det problem, at der ikke er nogen, der overholder lovgivningen i dag. Folk skal tænke sig om og bruge deres sunde fornuft og selvfølgelig ikke gå over, når der kommer biler. Sund fornuft er bedre end firkantede regler,« siger han til dr.dk.

Karsten Nonbo siger, at der ikke ændres på Venstres politik på området, før et forslag eventuelt bliver diskuteret internt i Venstre.

»Vi skal ikke have devalueret færdselsloven. Vi er godt på vej til at få færre trafikdræbte, så kan vi ikke have nogen, der crawler rundt over for rødt i trafikken,« siger han til dr.dk.

Hverken de Konservative, Socialdemokraterne eller Dansk Folkeparti kan lide Lauritzens ide.

»Jeg ved ikke, hvem der skulle blive mere agtpågivende af at gøre det lovligt at gå over for rødt. Måske fodgængerne, for så bliver det med livet som indsats, hvis man skal til at rende over for rødt. Og hvis det handler om bilisterne, så synes jeg i forvejen, de har rigeligt at holde øje med. Blandt andet fodgængere der går over for rødt, cyklister der cykler i fodgængerfelterne og bilister, der kører mod færdselsretningen. Så der er rigeligt at holde øje med i forvejen,« siger transportordfører Kim Christiansen (DF).

Powered by Labrador CMS