Uhyggelige angreb: Musiker ville fremme karrieren

Musikeren ville brænde kirker ned for at få omtale.

Her ses et billede af Holden Matthews. Foto: EPA/Louisiana Office of State Fire Marshal / HANDOUT
Udgivet Opdateret

En 22-årig musiker har forsøgt at tage utraditionelle metoder i brug for at fremme karrieren som musiker.

Artiklen fortsætter under videoen.

Den overambitiøse musiker har nemlig valgt at sætte ild til tre afroamerikanske kirke i staten Louisiana. Alt sammen med det formål at fremme hans profil som musiker indenfor genren dødsmetal.

Holden Matthews har kendt sig skyldig i at sætte ild til tre baptistkirker i Opelousas-området i en periode på blot ti dage tilbage i marts 2019. Det skriver BBC.

Og nu kan manden altså se frem til et sted mellem 10 og 70 år bag tremmer. Holden Matthews har altså erkendt at sætte ild til tre kirker, der primært har en afroamerikansk menighed.

Musikeren er søn af en lokal sheriff.

De tre kirker var St. Mary Baptist Church, Greater Union Baptist Church og Mount Pleasant Baptist Church. Hver eneste kirke er blevet brændt ned til grunden, men ingen er altså kommet til skade i nogle af tre brande.

Set før

Hvis man nu står og tænker, hvordan kirkeafbrændinger og dødsmetal kan hænge sammen, så er der faktisk en sammenhæng. Vi skal bare kigge mod Norge i 1990’erne, hvor intet mindre end 50 kirker blev sat i brand for at profilere ‘black metal’, der er en subgenre indenfor dødsmetal eller heavy metal.

Her blev Varg Vikernes dømt for at angribe kirkerne blandt andet.

Holden Matthews har selv forklaret, hvordan han troede, at kirkeafbrændinger ville være med til at skyde hans status i det musiske miljø i vejret.

Han anerkendte ligeledes, at han havde lagt billeder og video på Facebook af kirkeafbrændingerne ‘i et forsøg på at promovere ham selv i black metal-kulturen’.

Manden blev anholdt to uger efter, at den første brand brød ud.

Black metal er kendt for at indeholde referencer til satanisme, mens nogle kunstnere indenfor genren – såsom Varg Vikernes – også er kendt for at være fortalere for et hvidt overherredømme.

Powered by Labrador CMS