Ukendt DF’er erobrer EU-post

Newspaq
Udgivet Opdateret

Newspaq
Newspaq

Jørn Dohrmann måtte igennem en præsentation og minihøring for at blive valgt til post som delegationsleder.

Efter at Morten Messerschmidt (DF) blev vraget til posten som formand for Europaparlamentets delegation for forholdet til Schweiz, Norge og Island, lykkedes det i stedet partikollegaen Jørn Dohrmann at vinde tillidsposten torsdag formiddag.

Mens Messerschmidt med sine skarpe holdninger tilsyneladende deler vandene og ikke kunne accepteres af den borgerlige EPP-gruppe, var der ikke mange, som kendte reserven.

– Mange tænkte nok: Vi kender knap nok manden, og jeg kan da godt forstå dem. De har knap nok haft mulighed for at læse mit cv. Så jeg skulle lige fortælle, hvad jeg står for, siger Jørn Dohrmann.

– Det gjorde jeg i salen, og derpå havde vi en runde, hvor de forskellige partigrupper kunne stille mig spørgsmål. Det var nærmest en minihøring.

Dohrmann blev efterfølgende valgt til posten uden afstemning.

– Det er en stor ære for mig at få lov at arbejde sammen med mange forskellige lande og være delegationsleder på så vigtigt et område, som disse lande er. Jeg ser det som en utrolig stor tillidserklæring, at alle i gruppen står bag mig, siger DF’eren.

Udskiftningen er sket efter halvanden uges intenst lobbyarbejde, hvor Messerschmidt forgæves har forsøgt at få de to store grupper – de borgerlige i EPP og socialdemokraterne i S&D – til at omgøre deres beslutning fra sidste uge om at vrage ham til posten.

Ingen af de delegationsmedlemmer, Ritzau har talt med før mødet, har haft lyst til at lægge navn til deres kritik af Messerschmidt.

Jørn Dohrmann vil heller ikke gå nærmere ind i, hvordan han endte med at få posten i stedet for Messerschmidt.

– Det skal du spørge Morten om. Det er ham, der har været chefforhandler på hele dette område, fra vi startede efter valget. Morten kom og spurgte mig, om det havde min interesse, og det sagde jeg selvfølgelig ja til, siger Dohrmann.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS