Undersøgelse: Danskerne er vilde med genbrug

Danskerne er vilde med genbrug. Det viser en ny undersøgelse. Foto: Colourbox.com (Modelfoto).
Udgivet Opdateret

Danskerne er vilde med genbrug. Det viser en ny undersøgelse.

Hvis du godt kan lide at købe brugt tøj, elektronik eller gamle designermøbler på internettet eller bruge din søndag på at ose rundt på et loppemarked, er du langt fra den eneste. Således har halvdelen af alle danskere inden for det seneste halve år købt brugte ting. Det viser en ny undersøgelse, som Gallup har lavet for Nordea.

Og det er især børnefamilierne, der er faldet for genbrugskulturen. De udgør 57 procent af genbrugsforbrugerne.

»Det er en slags fritidsbeskæftigelse, som danskerne elsker at hygge sig med,« siger forbrugerøkonom i Nordea Ann Lehmann Erichsen og fortsætter:

»Holdningen til genbrug har ændret sig, så det hverken er flovt eller pinligt at loppe i dag. Det er noget, vi har taget til os.«

Undersøgelsen viser samtidig, at halvdelen af genbrugsforbrugerne har købt for under 500 kroner de seneste seks måneder, hvilket svarer til 83 kroner i gennemsnit hver måned. I alt har danskerne altså købt brugte ting for 2,7 milliarder kroner i perioden.

Men selv om mange danskere er vilde med at købe brugte ting, er det ikke alle, der er villige til at bruge en søndag på loppemarkedet.

»Mændene er ikke så vilde med at loppe. Men når de så endelig gør det, bruger de en hel del penge,« siger Ann Lehmann Erichsen.

Og tallene taler da også sit tydelige sprog. Når mænd endelig køber genbrugsting, bruger de 2,5 gange så mange penge som kvinder, viser undersøgelsen.

Powered by Labrador CMS