Ung mand gik 10 kilometer hver dag til skodjob: Nu har naboerne givet ham en bil

Han ville selv spare op til en bil, men så hjalp lokalsamfundet ham.

Andy Mitchell (til højre) gav 20-årige Justin Korva (til venstre). Det ændrede Justins liv. Klik videre for at se, hvilken bil Andy skaffede Justin.Privatfoto.
Andy Mitchell (til højre) gav 20-årige Justin Korva (til venstre). Det ændrede Justins liv. Klik videre for at se, hvilken bil Andy skaffede Justin.Privatfoto.
Udgivet Opdateret

Da Andy Mitchell så en ung mand i en fastfood-uniform, der gik langs vejen på en 35 graders varm dag i Rockwell Texas, følte han, at han var nødt til at holde ind til siden.

Han rullede vinduet ned og tilbød den 20-årige mand kaldet Justin Korva et lift. Andy vidste ikke, at det ene lift ville ændre Justins liv.

– Som kristne er vi nødt til at hjælpe andre. Det er det, Gud gerne vil have vi gør, fortæller Andy Mitchell om hans gode gerning til Newsbreak.dk.

Går 10 kilometer i 35 graders varme hver dag

Mens Andy kørte Justin på arbejde på fastfoodrestauranten Taco Casa, fandt han ud af, at den unge mand normalt gik fem kilometer hver vej på arbejde hver dag. Justin fortalte, at han var stålsat på at spare penge sammen. En dag håbede han på, at kunne købe en bil.

Efter at have sat Justin af, skrev Andy et opslag på Facebook omkring den unge mands viljestyrke.

– Til alle jer, der siger, at I gerne vil arbejde, men ikke kan finde et job eller ikke har en bil. I vil det ikke nok, skrev Andy.

Samlede næsten 40.000 sammen

Hundredvis af mennesker i lokalsamfundet så opslaget heriblandt Samee Dowlatshahi, der ejer et pizzaria i byen. Samee tilbød at sætte en donationskasse til Justin op i sit pizzaria, så den unge mand kunne få en bil.

På mindre en to døgn blev der samlet mere end 36.000 kroner sammen. På samme tidspunkt hørte Danny Rawls den inspirerende historie. Danny er salgschef hos en Toyota-forretning i byen og venner med Samee.

– Jeg fortalte historien til min chef og sagde: “Hey, lad os hjælpe knægten. Det lader til at være en fantastisk historie”, fortæller Danny til CBS News.

Sætter bilen ned i pris

Chefen gik med til at hjælpe Justin og de to reducerede prisen på en Toyota Camry fra 2004, som de havde stående i butikken.

– Jeg sendte Samee en besked og bad ham ringe til mig, fordi jeg havde en lækker bil, der kunne være super til knægten, forklarer Danny.

Da bilen var blevet sat ned, var der stadig massere af penge til overs. Der var så mange penge til overs, at mændene også kunne betale bilens forsikring i et år, plus to års olieskift og give Justin et 3.000 kroners gavekort til benzin.

“Det her er din bil”

Forleden kørte mændene den hvide Toyota over til Taco Casa og bad Justin om at komme ud.

– Justin du kan ikke forestille dig alle de mennesker, der gerne ville hjælpe dig, sagde Andy, imens flere mennesker filmede hændelsen ude på restaurantens parkeringsplads, og fortsatte:

– Så i stedet for at gå på arbejde ven, kan du nu køre i den bil.

Justin kiggede på Andy i vantro. “Mener du det?” Udbrød han.

– Det er din bil! Det her er din bil, svarede Andy.

Fortjener det virkelig

Justin gav hver mand et kram og tørrede tårerne fra sine øjne, mens han gik hen imod bilen.

– Vi vil bare gerne have, at du ved, at vi elsker at have nogle i lokalsamfundet, der arbejder hårdt. Vi er stolte af det. Det er så varmt her, jeg kan ikke forstå, at du kan gå en enkelt kilometer i den her varme, sagde Samee.

Senere på dagen hjalp Danny Justin med at færdiggøre papirarbejdet på bilen og sætte ham på som ejer. Danny kan kun beskrive det øjeblik, Justin gik med nøglerne som “uvirkeligt”.

– Han er sådan en ydmyg ung mand og han modtog det kun med modvilje. Der kunne ikke være en, der fortjener det mere end ham. Det er helt sikkert, fortæller Dany.

Powered by Labrador CMS