Ung mand snuppet med 1100 kanonslag – plus det løse

Nu kan han se frem til et retsligt efterspil.

En mand er snuppet med 1100 ulovlige kanonslag. Derudover også andet forskelligt fyrværkeri. Foto: Politiet.
Udgivet Opdateret

En 28-årig mand fra Albertslund lå inde med 1.100 kraftige kanonslag, 65 nødblus og tre røgbomber.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Det var ikke tilfældigt, at en patrulje fra Københavns Vestegns Politi mødte op hos en 28-årig mand på hans bopæl i Albertslund onsdag aften for at lede efter ulovligt fyrværkeri.

En forudgående efterforskning havde nemlig sat ham i forbindelse med salg af netop ulovligt fyrværkeri – blandt andet kraftige kanonslag – på sociale medier.

Der var en, der var to…

Ved ransagning af hjemmet fandt politifolkene først 20 kanonslag og senere dukkede et lager med over 1.000 kanonslag, 65 nødblus og tre røgbomber op i et kælderrum, som den 28-årige rådede over.

Han blev anholdt og det farlige fyrværkeri beslaglagt af politiet.

En tur i retten

Politiet beslaglagde også over 8.000 kroner, som mistænkes for at være hans foreløbige salgsudbytte og sigtede ham for overtrædelse af fyrværkeriloven ved at have været i besiddelse af den ulovlige fyrværkeri med videresalg for øje. Der venter ham nu et retsligt efterspil.

– Det er ulovligt og strafbart at besidde, sælge og købe ulovligt fyrværkeri, og politi og anklagemyndighed vil forfølge lovovertrædelser, siger fg. politikommissær Roland Klein, Københavns Vestegns Politi.

Han opfordrer til, at man holder sig langt væk fra ulovligt fyrværkeri, og minder om, at det kan koste fængselsstraf, hvis man på nogen måde er skyld i, at nogen kommer til skade eller dør som følge af sprængning af ulovligt fyrværkeri.

Pas nu på – du risikerer livet

Ulovligt fyrværkeri er farligt – det kan eksplodere op i hovedet på dig. Derfor skal du kun anvende godkendt fyrværkeri.

Hvis fyrværkeri er godkendt, har det et CE-mærke. Hvis ikke det har et CE-mærke, er fyrværkeriet ulovligt.

Du må ikke indføre fyrværkeri til Danmark – altså tage fyrværkeri, du har købt i udlandet, med hjem til Danmark. Det gælder også CE-mærket fyrværkeri.

Hold dig væk

Kontakt straks politiet, hvis du har viden om besiddelse, handel eller finder særligt ulovligt fyrværkeri, som for eksempel en efterladt/smidt krysantemumbombe. Rør aldrig ved det – kontakt i stedet straks politiet!

Finder du en krysantemum-bombe, skal du straks kontakte politi. Du må aldrig samle den op. Foto: Colourbox.

Du kan læse mere om den danske fyrværkerilov HER.

Powered by Labrador CMS