Ung prinsesse mindes døde soldater

Newspaq
Udgivet Opdateret

Newspaq
Newspaq

 

Den kun 12-årige belgiske kronprinsesse Elisabeth talte fredag foran en horde af mennesker ved en stor mindehøjtidelighed i Belgien.

Mange 12-årige piger er for nervøse til bare at række hånden op, når læreren stiller et spørgsmål i klasselokalet.

Men ikke den belgiske kronprinsesse Elisabeth. Fredag stillede hun sig nemlig på scenen og holdt en dybfølt tale under en mindehøjtidelighed for ofrene fra Første Verdenskrig i den belgiske by Ploegsteert.

Det skriver internetmediet Royalista.com.

– For hundrede år siden begyndte første verdenskrig. Tusinder af soldater sagde farvel til deres familier for at rejse i krig. Vold, frygt og sult blev deres hverdag, og kvinder og børn måtte flygte fra deres hjem, lød det fra prinsessen.

Anledningen til mindehøjtideligheden var netop, at verdenskrigen begyndte for hundrede år siden, og at cirka 600.000 personer mistede livet på belgisk jord i løbet af krigen. Over 8000 mennesker deltog med fakler i hånden i mindehøjtideligheden, da de oplyste det stykke land, hvor den blodige krig for hundrede år siden udspillede sig.

– Det er op til os unge mennesker at holde faklen i vejret og sprede lyset, sagde prinsessen og modtog bifald fra de mange tilhørere.

Du kan se den unge Elisabeths tale her: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/videozone_ENG/141018_ploegsteert-lichtfront-light-front

Newspaq

Powered by Labrador CMS